Crisi amb l’Argentina

La Moncloa assumeix que Milei no rectificarà i refreda el xoc

L’Executiu evita tirar més llenya al foc verbal i se cenyeix a la resposta diplomàtica

La Moncloa assumeix que Milei no rectificarà  i refreda el xoc
1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El Govern ja dona per fet que el president argentí, Javier Milei, no rectificarà en la seva acusació que la dona de Pedro Sánchez és "corrupta", declaracions fetes diumenge en un acte de Vox que van iniciar un conflicte diplomàtic fins a escalar amb la decisió de retirar l’ambaixadora espanyola a Buenos Aires. "Lluny de rectificar, es va ratificar en la calúmnia i l’insult", va constatar el president del Govern ahir durant la seva compareixença al Congrés. Des del seu equip de col·laboradors afegeixen que no tenen esperança que rectifiqui i ara prefereixen optar tant per no fer nous passos com per evitar entrar en un encreuament de declaracions.

Notícies relacionades

"No canviarà d’actitud", assumeixen fonts de la Moncloa. En principi, el Govern se cenyirà en l’àmbit diplomàtic sense seguir el joc de l’escalada verbal. El mandatari argentí ha sigut prolífic durant les últimes hores en les seves desqualificacions a l’Executiu espanyol, i fins i tot ha arribat a recomanar un "psicòleg" a Sánchez i un "advocat" a la seva dona, Begoña Gómez. "Tinc en match point Pedrito Sánchez", va assegurar. El líder socialista, mentrestant, va evitar ahir entrar a retreure aquestes últimes paraules, una línia que van seguir tant en públic com en privat els seus ministres.

El Govern mira ara de refredar el xoc amb una actitud menys bel·licosa i deixar que Milei es retrati amb les seves pròpies paraules. "Ells seguiran. És el que estem advertint", expliquen, amb referència a la "internacional ultra" en què situen Vox i, com a col·laborador necessari, el PP.

Temes:

Govern Vox