El PP reclamarà a la CE que actuï contra la "infame" mesura de gràcia

Ayuso avança que totes les comunitats autònomes governades pels populars recorreran la norma davant el TC

Feijóo, Gamarra y Tellado, del PP, en el pleno del Congreso de los Diputados

Feijóo, Gamarra y Tellado, del PP, en el pleno del Congreso de los Diputados / JOSÉ LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

La cap de llista del PP a les eleccions al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, va acusar ahir a Lugo el president del Govern, Pedro Sánchez, i la candidata del PSOE, Teresa Ribera, de "criminalitzar" el sector primari i va anunciar que exigirà a la Comissió Europea que "actuï" contra la llei d’amnistia aprovada al Congrés, que va qualificar com a "demolidora" i "infame".

En una roda de premsa, Montserrat, acompanyada del senador popular José Manuel Barreiro i dels també candidats Francisco Millán Mon i Adrián Vázquez, va titllar l’aprovació de la llei d’amnistia de "condemna de la democràcia espanyola i dels valors de la democràcia europea", informa Europa Press.

"El PSOE ha entregat la governabilitat d’Espanya i la igualtat de tots els espanyols a un pròfug de la justícia amb connexions amb Putin, l’enemic més gran d’Europa", va manifestar, per tot seguit anunciar que instarà la Comissió Europea a intervenir en l’assumpte. "Els anuncio que el Partit Popular, després que s’aprovi aquesta infame llei d’amnistia, demanarem i exigirem a la Comissió Europea que actuï. Que actuï davant aquesta llei que trenca amb la igualtat de tots", va assegurar Montserrat.

També Isabel Díaz Ayuso va anunciar actuacions contra la norma. La presidenta de la Comunitat de Madrid va avançar que totes les comunitats autònomes governades pel PP presentaran un recurs d’inconstitucionalitat. A Madrid, va dir, "fa temps que l’estan preparant" i el presentaran en coordinació amb la resta.

"No podem permetre, com a representants de l’Estat, que no es compleixi la llei", va apuntar Ayuso, entenent que l’amnistia no compleix els requisits constitucionals. "Lliurarem aquesta batalla", va insistir, afirmant que per a les comunitats governades pel PP és pràcticament una obligació. Si no, "¿ara què?", es preguntava la dirigent madrilenya en una entrevista a Esradio.

Referèndum

Notícies relacionades

"Ens prenen per idiotes, pretenen fer creure que això és per la convivència quan tenim testimonis d’aquestes últimes hores, tant de representants d’ERC com de Junts, assegurant que van a més ara", va explicar. "Pretenen continuar amb el referèndum, seguir amb tota la il·legalitat que suposa unes consultes que no són només per a Catalunya", segons la presidenta madrilenya.

Alguns presidents autonòmics del PP ja havien avançat aquests dies passats que estan treballant en un recurs.