El PP titlla d’"estafa" que les forces sobiranistes pactin la Mesa

El PP titlla d’"estafa"  que les forces sobiranistes pactin la Mesa

GISELA BOADA

1
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

En plena campanya europea, els populars mantenen en secret si s’implicaran perquè els seus vots acabin sent decisius per a la configuració del futur Parlament i desactivar així, junt amb el PSC i els Comuns, una majoria independentista amb què s’aspira a comptar, precisament, amb els morats.

I és que la primera contesa en què participaran després de passar de tres a 15 diputats al Parlament es lliurarà en la constitució de l’hemicicle i l’elecció de la Mesa el 10 de juny, un òrgan en què, si cap partit arriba a un pacte previ, no tindrà majoria independentista, liderarà una presidència socialista i el PP ostentarà una secretaria, d’acord amb els resultats del 12M.

Notícies relacionades

"Això seria el més democràtic", va etzibar el dirigent popular, Alejandro Fernández, ahir, en sintonia amb el que Salvador Illa, candidat socialista a la investidura, va declarar aquesta setmana, quan va afirmar que "es va pel mal camí" si no es "respecta" el que van expressar els ciutadans a les urnes, després que es donés a conèixer que els partits independentistes exploren un pacte que impedeixi la presidència del PSC i que asseguri una majoria per a ells.

Ho va dir dimecres la candidata de la CUP, Laia Estrada, i ho va confirmar ahir la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que lidera les negociacions de la formació. Si fos així, aquest acord li costaria al PP perdre el seu seient a l’òrgan, tret que pacti amb el PSC i els Comuns per garantir-l’hi. Per Fernández, un acord independentista seria "una estafa democràtica i un insult a la ciutadania". Al partit defensen que la Mesa "ha de ser fidel al que s’ha votat a les urnes", així que advoquen perquè "cada un es voti a si mateix". Qualsevol aliança que no respecti això, va dir, és "un moviment antidemocràtic", mentre va acusar els independentistes de fer una estratègia "dels que no saben perdre", en al·lusió a la pèrdua de la seva majoria al Parlament.

Temes:

Parlament