Junts reclama el mèrit de l’amnistia davant els "partits acomplexats"

Junts reclama el mèrit de l’amnistia davant els "partits acomplexats"

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu de JxCat al Congrés, Miriam Nogueras, va voler atribuir ahir el mèrit de la llei d’amnistia per força negociadora del seu partit, davant els "partits acomplexats" pel PSOE –en una velada al·lusió a ERC- que no van aconseguir arribar tan lluny.

Junts va celebrar un míting a Elna (França) amb la participació del candidat Toni Comín, la portaveu Nogueras, l’exconseller Lluís Puig, la secretària general de la JNC, Ariadna Urroz, i el número cinc de la candidatura europea, Gorka Knörr.

Notícies relacionades

Nogueras va lloar els "exiliats" de Junts –els exconsellers Comín i Puig, i l’expresident Carles Puigdemont–, per haver "mantingut la posició" davant l’Estat, "mentre que alguns no han tingut el valor de sortir de la zona de confort", i va destacar que l’amnistia no és mèrit "ni del PSOE ni dels partits acomplexats. S’ha aprovat perquè nosaltres els hem forçat".

Segons l’opinió de la portaveu de Junts, l’amnistia representa "una clara victòria de l’independentisme". "Hem guanyat una batalla més en aquesta guerra que fa segles que dura entre la nostra nació catalana i la seva nació espanyola", va afegir.