Sánchez alerta contra la "internacional ultradretana"

El líder socialista respon a Milei i l’acusa de "privilegiar només els privilegiats"

Sánchez alerta contra la "internacional ultradretana"
1
Es llegeix en minuts
Juan José Fernández

El president del Govern, Pedro Sánchez, va presentar ahir les eleccions europees del 9J com un dilema ciutadà pel que fa a la ultradreta. En un acte electoral del PSOE a Valladolid, Sánchez va centrar la seva intervenció pintant un dilema: "O recolzem la justícia social o recolzem Milei. O recolzem la pau o recolzem Netanyahu. O recolzem el feminisme o recolzem Abascal".

El líder socialista va aprofitar l’aparició pública per contestar al president argentí, Javier Milei, després dels seus atacs en un acte de Vox a Madrid i, posteriorment, a les xarxes socials. Sánchez es va centrar en la frase que va pronunciar Milei a Madrid, afirmant que "la justícia social és una aberració". "Cada llit útil durant la pandèmia va costar al sistema nacional de salut 3.500 euros al dia", va dir, deixant anar la dada "per a aquells que li riuen les gràcies" a Milei. I va culminar: "L’aberració és amagar rere una falsària bandera de llibertat un projecte que privilegia els privilegiats".

Juntament amb ell, també van prendre part en l’acte la cap de cartell del seu partit per a les eleccions europees, Teresa Ribera, i l’exalcalde de Valladolid i actual ministre de Transport, Óscar Puente. Ribera havia començat el seu discurs saludant "les esquerranes i els esquerrans", i Sánchez va tornar després sobre aquest terme: "Ara ens diuen esquerrans com si fos un terme despectiu, quan estem orgullosos de ser gent d’esquerres", va dir.

Notícies relacionades

Força ultra a Europa

Remarcant la seva alerta contra la nova força ultra a Europa, Sánchez va voler assenyalar que "no és cap casualitat que la internacional ultradretana es reunís a Madrid". Segons l’opinió del president, "es reuneixen aquí perquè el govern progressista d’aquest país és un problema per a ells: estem demostrant que es pot crear ocupació i apujar el salari mínim, que es poden apujar les pensions i omplir la guardiola, que la igualtat real entre homes i dones porta a societats més cohesionades i més justes (...) i això els molesta profundament".