El futur de la legislatura

Feijóo amenaça amb una moció de censura amb ajuda de Puigdemont

Sánchez veu en les paraules del president del PP símptomes d’estar "desesperat"

Feijóo amenaça amb una moció de censura amb ajuda de Puigdemont
2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va assegurar ahir en una entrevista a Antena 3 que no descarta presentar una moció de censura contra Pedro Sánchez si en les eleccions europees de diumenge el seu partit queda molt per davant del PSOE i hi ha una "majoria social" que mostra el seu rebuig al president del Govern. Perquè aquesta moció de censura tirés endavant, Feijóo hauria de recolzar-se en els set diputats de Carles Puigdemont, un hipotètic suport que va servir als socialistes, amb el mateix Sánchez al capdavant, per denunciar la "hipocresia" del cap de l’oposició. Mentrestant, Vox, l’altre partit necessari perquè prosperés aquesta pinça contra Sánchez, es va distanciar d’aquesta operació perquè es considera "incompatible" amb Junts.

Resposta del PSOE

El PSOE, que fa dies que escurça segons les enquestes la distància que el separava del PP, fins al punt que ja no es descarta que pugui quedar per davant diumenge, va aprofitar aquest gir de discurs per sortir en tromba contra Feijóo. "El nivell d’hipocresia i cinisme del PP de Feijóo ha arribat a la seva cota més alta. Després d’organitzar manifestacions contra l’amnistia i dir al Govern traïdor, un Feijóo desesperat es llança ara en braços de Puigdemont. El PP no té projecte ni per a Espanya ni per a Europa", va escriure a X la vicepresidenta primera i vicesecretària general dels socialistes, María Jesús Montero.

Notícies relacionades

Aquesta va ser la tònica dels missatges de tots els dirigents socialistes durant la jornada, fins a arribar a última hora de la tarda al míting que Sánchez va protagonitzar a Gijón. El president del Govern va recordar primer que l’entorn del líder del PP ja va dir poc abans de les eleccions gallegues, el febrer passat, que estava disposat a concedir un indult a Puigdemont i que havia estudiat la possibilitat d’una amnistia. "A les campanyes electorals, Feijóo té arrencades de sinceritat", va assenyalar Sánchez durant l’acte del PSOE. "Avui ho ha dit clarament. La seva proposta és una moció de censura amb Abascal i Puigdemont. Està absolutament desesperat. Nosaltres tenim una proposta millor: votar el PSOE per vèncer la dreta i la ultradreta", va afegir.

El PSC mira d’alimentar, al galop de les enquestes, que s’està produint una "remuntada", que els socialistes retallen distàncies amb el PP i que la victòria diumenge és possible. Segons el seu parer, la prova del cotó que s’escampa el pànic entre els populars és que Feijóo hagi obert la porta a una moció de censura amb el suport de Puigdemont. El líder dels socialistes catalans, Salvador Illa, va burxar a consciència en la contradicció d’aquest posicionament després de manifestar-se fins a cinc vegades en contra de l’amnistia, l’última d’elles fa tot just una setmana.