El TC anul·la el vot a distància de Puig i agita la constitució del Parlament

La sentència impacta en les negociacions per la Mesa i posa en perill la via de la participació telemàtica de Puigdemont a l’espera de l’amnistia

El TC anul·la el vot a distància de Puig i agita la constitució del Parlament
1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Per no si fossin prou complicades les negociacions per escollir la presidència i la Mesa del Parlament, la sentència del Tribunal Constitucional que anul·la el vot a distància de l’exconseller i diputat de Junts Lluís Puig posa un altre obstacle a la sessió de constitució prevista per a dilluns. L’alt tribunal va donar la raó al recurs d’empara que va presentar el PSC davant la decisió de la majoria independentista de l’anterior Mesa de permetre que votés, malgrat residir a Bèlgica. Es tracta d’una resolució que arriba a cinc dies de la constitució del Parlament i que, més enllà de Puig, afecta el presidenciable de Junts, Carles Puigdemont, fins que no se li apliqui l’amnistia i pugui tornar a Espanya o bé es reformi el reglament de la Cambra.

La decisió judicial, presa per unanimitat, és un torpede enmig de les interlocucions per acordar qui presideix la Mesa, si els socialistes o els independentistes. Junts, ERC i CUP estan intentant tancar un pacte per impedir que el PSC presideixi la institució i quedar-se amb la majoria de l’òrgan que pot decidir si permet el vot dels diputats que, com Puigdemont, Puig i Ruben Wagensberg, estan fora de l’Estat. En el cas del republicà no és un inconvenient perquè està de baixa, supòsit que recull el reglament per permetre la participació a distància.