Díaz busca a les urnes un aval al seu paper en el Govern de coalició

Iglesias ha ressuscitat políticament en la campanya electoral de les europees per reforçar el futur lideratge de Montero

Díaz busca a les urnes un aval al seu paper en el Govern de coalició

EFE

1
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

L’esquerra alternativa al PSOE afronta demà la seva primera batalla a les urnes. Les eleccions europees són la primera cita en què Sumar i Podem mesuraran els seus suports a nivell nacional, i els resultats d’uns i altres a Europa marcaran també la futura configuració d’aquesta opció electoral a Espanya.

Yolanda Díaz planteja aquests comicis com un aval al seu paper dins del Govern de coalició, marcant distàncies amb el PSOE. La campanya ha pivotat sobre la idea la seva utilitat dins del Consell de Ministres, fent gala de marcar el pas a l’ala socialista en mesures com la pujada del salari mínim, la reforma laboral i la postura d’Espanya respecte a Palestina. Un bon o mal resultat no només dependrà del nombre d’escons, sinó del nombre de vots de diferència entre les dues forces i la posició general en què quedin. A Sumar consideren que tenen consolidats quatre escons, els que els atorguen la majoria d’enquestes. Pujar més seria tot un èxit, però quedar-se en tres eurodiputats suposaria no només un fracàs, sinó que obriria una important guerra interna.

Podem dona per ben assegurat l’escó de la seva candidata, Irene Montero, i aspira a aconseguir el segon. El partit és conscient que els resultats de demà determinaran el seu futur en l’esquerra. Per aquesta raó, la formació ha centrat tots els seus esforços, materials, polítics i humans, en aquesta empresa. L’extrema importància d’aquesta cita també s’hapogut veure en la hiperactivitat de l’exlíder de Podem, Pablo Iglesias, que ha ressuscitat en la vida política per convertir-se en una de les figures clau de la campanya.

Notícies relacionades

Principal actiu

L’objectiu és que Montero aconsegueixi la màxima força possible no només per acotar el territori de Podem davant Sumar, sinó per impulsar el lideratge de l’exministra d’Igualtat, el principal i gairebé únic actiu del partit.

Temes:

Sumar Govern