Compte enrere per al 9J

Feijóo: "Diguem ben fort i clar que els espanyols no avalem tripijocs"

El líder del PP clausura un míting a Madrid, amb Ayuso i Almeida, i torna a demanar unificar el vot "davant les preses de pèl" de Sánchez

Feijóo: "Diguem ben fort i clar que els espanyols no avalem tripijocs"

PALOMA ESTEBAn

4
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

"Aquí estem. Que no passa res. Cal resistir fins al final. Estem a punt de superar la tempesta". Alberto Núñez Feijóo es va adreçar així ahir a la tarda als seus sota la tempesta que es va desencadenar en ple centre de Madrid després que molts haguessin suportat 35 graus una bona estona a la plaça de Callao. "Va escriure la primera carta, després escriu la segona. Que no cola. I creuen que un míting aplaudit pels seus serveix per estalviar-se les explicacions. No cola. Que això és Madrid", va dir el líder del PP despertant aplaudiments amb la roba xopa.

El líder del PP, com ha estat fent aquests dies, va demanar una mobilització total aquest diumenge, unificant el vot sota les seves sigles "davant les seves preses de pèl, els seus excessos, les seves cessions, la seva paràlisi i la seva decadència". Feijóo va acusar el president del Govern d’"haver deixat la nació al servei del xantatge de l’independentisme" i va demanar als electors "que no sotmetin la seva dignitat i llibertat a les cartes de recomanació" del socialista.

La pluja continuava amb força. I el vent s’hi va afegir. "No passa res, home, les borrasques venen de Galícia i les tempestes es desencadenen a Madrid", deia Feijóo, a ple crit, mentre continuava carregant contra Sánchez: "La Unió Europea no tolera la corrupció, ni la política de la Moncloa, ni l’econòmica. I l’està investigant la Fiscalia europea, que no se n’adona. Que no són els jutges espanyols". I va tornar a demanar el vot: "Diguem ben fort i clar que els espanyols no avalem tripijocs, que som gent decent".

Abans, quan començava a ploure, Isabel Díaz Ayuso va tornar a demanar "no caure en els errors de la campanya" de les generals, i va recordar: "No està res decidit, necessitem una amplísima majoria que demostri a Sánchez que té els dies comptats. No tot s’hi val. Aquest diumenge pot ser el principi del final del disbarat".

Cas Begoña

També va intervenir la candidata europea, Dolors Montserrat, abans d’anar al debat de candidats de RTVE. La dirigent catalana va insistir que "no anar a votar diumenge, pensant que aquestes eleccions no van amb nosaltres, seria un error fatal". Per la seva banda, l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, va advertir: "No anar a votar és votar Sánchez".

El cas Begoña continua sent l’eix de la campanya del PP. Feijóo creu que la presència de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil per ordre de la Fiscalia Europea a la seu de Red.es per reclamar proves de les contractacions de Juan Carlos Barrabés –l’empresari vinculat professionalment amb Begoña Gómez–, "té una importància clau". En una entrevista a l’emissora esRadio, el líder del PP va afirmar: "Ja no es pot dir que jutges d’ultradreta persegueixen Sánchez. És la Fiscalia Europa la que vol veure els expedients. ¿Això és lawfare? No hi ha justificació per pensar que en període electoral hi ha un interès per fer caure Sánchez. Hi ha interès per saber la veritat".

Feijóo va insistir en la necessitat d’unir el vot de la dreta per guanyar perquè "si Sánchez aconsegueix l’empat, se sentirà encara més impune". Sobre la reaparició de la dona del president dimecres en un míting a Benalmádena (Màlaga), va assegurar que és Sánchez qui "utilitza a la seva dona per salvar la seva carrera política", i va comparar el matrimoni amb els Kirchner. "Que imputin la seva dona i el president es victimitzi demanant el vot no és propi d’una democràcia occidental. Recorda imatges populistes, el model dels Kirchner. És l’antipolítica", va retreure, i va insistir que el president és "el creador de la màquina del fang i la notícia falsa més gran de la història democràtica del nostre país".

Notícies relacionades

En l’entrevista, Feijóo va insistir una vegada i una altra en la necessitat de fer "una reflexió" abans de votar, reconeixent que les de diumenge "no són unes eleccions europees més" perquè "tenen transcendència en la política nacional". "Els demano als espanyols que no es deixin enganyar. Plou sobre mullat. Ningú recorda el Tito Bernie, que la presidenta del Congrés està sent investigada per la Fiscalia Europea... Sánchez va escriure la primera carta per tapar que la seva dona estava sent investigada i ara escriu la segona perquè no se sàpiga que l’han citat a declarar al jutjat", va continuar.

El dirigent gallec va revelar que en la comissió d’investigació del Congrés han demanat la declaració de la renda de la seva germana i del germà de la seva parella –"jo no entenc aquest joc" va manifestar, i va reiterar que la seva intenció no és citar la dona del president a la comissió del Senat, sinó que serà Sánchez "el que sigui interrogat" com a responsable polític de les investigacions sobre la seva dona.