Instrucció en campanya. Resolució

El jutge del cas Gómez respon al president

El jutge del cas Gómez respon al president
1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge que investiga Begoña Gómez per delictes de corrupció i tràfic d’influències, Juan Carlos Peinado, va respondre ahir a l’última carta a la ciutadania de Pedro Sánchez en la qual el president del Govern al·ludia a la seva investigació com una estratègia per influir en les eleccions del 9J . Li recorda que no coneix cap precepte legal "que impedeixi continuar l’impuls de qualsevol instrucció en curs".

Notícies relacionades

En la resolució, a la qual ha tingut accés El Periódico de España, del grup Prensa Ibérica, el jutge al·ludeix al costum "com a font supletòria del dret, en el sentit de manifestació del sentir popular expressat mitjançant la reiteració d’actes, en qualsevol àmbit de l’ordenament jurídic". Aquest costum el considera d’aplicació en el cas d’"absència de llei".

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 41 aprofita el seu escrit per preguntar a l’Hospital 12 de Octubre quan podria portar a terme l’interrogatori a Juan Carlos Barrabés, l’empresari que va ser recomanat des de la càtedra universitària que dirigeix Gómez per accedir a diversos concursos públics. Barrabés es troba ingressat en aquest hospital a causa de la greu malaltia que pateix. Amb aquestes decisions, el jutge Peinado pretén donar un nou impuls a les indagacions del cas que investiga. .