Junts busca revalidar el lideratge del seu espai per restituir Puigdemont

"Estem a punt de tornar, i amb el cap ben alt", assenyala Comín emocionat en un míting a Cotlliure, a només 26 quilòmetres de la frontera

Junts busca revalidar el lideratge del seu espai per restituir Puigdemont
1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un "2 x 1". D’aquesta manera és com Junts planteja les eleccions europees. Un doble vot que ha de servir per continuar internacionalitzant el procés des del Parlament Europeu, després d’haver fet de la batalla judicial d’aquests últims anys el seu principal leitmotiv, però també per mantenir viva la flama que la "restitució" de Carles Puigdemont com a president és possible.

Només quatre setmanes després de les eleccions catalanes, i encara amb tots els escenaris oberts, començant per la constitució de la Mesa del Parlament, l’expresident va tornar ahir al sud de França per celebrar el que vol que sigui "l’últim míting en l’exili", després de la aprovació de la llei d’amnistia. "Estem a punt de tornar, i amb el cap ben alt", va exclamar el candidat europeu, Toni Comín, durant l’acte fet a Cotlliure, a 26 quilòmetres de la frontera, visiblement emocionat.

Amb Comín com a cap de cartell, però amb Puigdemont com a mestre de cerimònies, Junts va mirar de mobilitzar l’electorat per evitar veure’s afectats per l’abstencionisme. Un fenomen al qual, en gran part, atribueixen la pèrdua de la majoria independentista el 12 de maig. "No es pot abandonar la lluita, fins i tot quan venen mal dades", va avisar Puigdemont, després que el secretari del partit, Jordi Turull, afirmés que ni l’amnistia ni la negociació a Suïssa les han aconseguit els que no voten. Turull va voler alertar que els resultats de les europees "influiran" en tots els "reptes" i "oportunitats", com la negociació per a una Mesa del Parlament independentista o la tornada de Puigdemont i la resta de dirigents de Junts –Comín i l’exconseller Lluís Puig–, així com la investidura del futur president.

Notícies relacionades

Una revàlida

Malgrat quedar segons i veure com la majoria independentista s’esvaïa de la Cambra catalana, Junts manté que la "restitució" de l’expresident –que necessitaria l’abstenció dels socialistes que aquests descarten– és possible i presenta la nova cita amb les urnes com una revàlida. "El 9 de juny no és una data qualsevol, és el dia que Puigdemont anunciava la data del referèndum, el dia que va néixer l’1-O. Fem que el 9J reneixi l’1-O per culminar el mandat de tots els catalans", va rematar Turull.