Feijóo afirma que la legislatura ha d’acabar "amb la màxima brevetat"

Els presidents autonòmics del PP se sumen a la petició del líder del partit de convocar eleccions perquè el Govern està "paralitzat"

Feijóo afirma que la legislatura ha d’acabar "amb la màxima brevetat"
2
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Alberto Núñez Feijóo va aprofitar el comitè executiu nacional del PP, en presència de la plana major del partit i els principals presidents autonòmics, per continuar pressionant amb unes noves eleccions generals. "En les condicions que té Sánchez, aquesta legislatura no hauria d’haver començat mai, i tal com estan les coses hauria d’acabar-la amb la màxima brevetat". Els barons, de fet, a la seva arribada a la seu nacional es van sumar a aquesta petició insistint que haurien de celebrar-se altres eleccions perquè el Govern "està paralitzat" i no podrà continuar gaire més temps, assegurant que la majoria parlamentària que sosté el socialista és artificial i no li permetrà aprovar lleis.

A porta tancada, com expliquen alguns dels dirigents presents, el líder popular va fer broma amb la idea que aquest estiu disfrutarien poc de les vacances davant la incertesa que envolta la mateixa legislatura. Feijóo va insistir en diverses ocasions que "la maquinària del partit s’ha de mantenir greixada", com ho està ara, per afrontar el que hagi de venir.

En el seu discurs en obert, el líder conservador va assegurar davant els seus –després de treure pit per les eleccions europees i un cicle electoral complet en el qual el PP ha aconseguit diverses victòries– que "el suport que el president ja no té ni als carrers intenta mantenir-lo a qualsevol preu en un Congrés desactualitzat" únicament "per un propòsit personal" i "totalment paralitzat a l’espera de les instruccions del separatisme".

"El millor resultat"

A més de repetir els quatre punts d’avantatge que el PP va treure al PSOE –"el millor resultat des que em vau elegir president del partit" va recalcar, perquè en les generals del juliol la distància va ser de només 1,35 punts–, Feijóo va tornar a remarcar que els socialistes van perdre suport, però també els seus socis dins del Govern i la resta d’aliats parlamentaris, "que ja s’estan adonant que no els serveix de res recolzar el senyor Sánchez". Precisament es va pronunciar sobre la dimissió de Yolanda Díaz com a líder de Sumar després de la patacada electoral: "Curiosa manera d’assumir responsabilitats, quedant-se amb el despatx, la casa oficial del ministeri i els xòfers. Sempre et sorprenen alguns polítics".

Notícies relacionades

Malgrat que res fa pensar que Sánchez s’estigui plantejant avançar les generals –a l’espera de veure com evoluciona la governabilitat catalana després que Junts aconseguís la presidència del Parlament–, el PP manté viva l’estratègia d’atiar el final de cicle. Feijóo va admetre que la convocatòria d’unes de generals "no depèn de nosaltres". I va concloure: "Seran quan vulgui l’independentisme". Però sí que va arengar els seus a mantenir una oposició dura: "Depenem de nosaltres mateixos per demostrar que hi ha una cosa diferent. Que el canvi és possible", va dir.

En aquestes europees que el PP va guanyar, a més del creixement de Vox, una altra força d’ultradreta va irrompre a Espanya: S’ha Acabat la Festa, la formació de l’agitador Alvise Pérez, va aconseguir tres eurodiputats. Malgrat que Feijóo no va esmentar-ne cap, va tornar a repetir la necessitat que aquest canvi s’expressi "en vots i units davant el PSOE".

Temes:

Sumar Govern PSOE