Vox pressiona el Rei perquè es manifesti en contrade l’amnistia

Vox pressiona el Rei perquè es manifesti en contrade l’amnistia

Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La llei d’amnistia es va publicar ahir en el Butlletí Oficial de l’Estat firmada pel rei Felip VI, com estableix la Constitució. Poques hores després, la portaveu de Vox al Congrés, Pepa Millán, va assegurar que els espanyols se "senten abandonats" pel Monarca en la lluita contra la mesura de gràcia i va demanar que actuï contra la norma, tot i que no va voler explicar quina hauria de ser aquesta resposta que li exigeixen. No obstant, fonts de la formació ultra assenyalen que Felip VI s’hauria de manifestar en un discurs com el que va donar el 3 d’octubre del 2017, després de la declaració unilateral d’independència de Catalunya. Una cosa impensable, ja que la Constitució recull que qualsevol acte del Monarca ha d’estar ratificat pel Govern.

Notícies relacionades

No obstant, Millán va intentar evitar donar una ordre directa al Rei sobre quina hauria de ser la seva resposta davant l’aprovació de l’amnistia. Preguntada sobre si Felip VI s’hauria d’haver negat a firmar la llei, la portaveu de Vox va reconèixer que no se li pot demanar una cosa que no pot fer, però no va desistir en el seu afany d’apel·lar al Rei: "El que demanem és una resposta per part de les institucions, per part dels jutges, per part de la Corona i per part de tots els altres, perquè els espanyols se senten abandonats".

Fonts de Vox plantegen que Felip VI hauria de fer un discurs com el que va pronunciar el 3 d’octubre del 2017 per mostrar la seva oposició a l’amnistia.

Temes:

Govern Vox