Nova visita

Ayuso condecorarà demà Milei en una trobada oficial a Madrid

Ayuso condecorarà demà Milei  en una trobada oficial a Madrid

Matías Baglietto - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert
Abel Gilbert

Corresponsal a Buenos Aires

ver +

Javier Milei tindrà el seu reconeixement institucional a Espanya. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, li entregarà la medalla internacional de la comunitat. En el seu segon viatge a la capital, el president argentí passa d’abraçar-se al líder de Vox, Santiago Abascal, a obtenir un reconeixement de l’ala dura del PP, un partit associat a l’Argentina a l’expresident Mauricio Macri. La figura de Milei ha trobat al seu torn un tercer en disputa en Alvise Pérez, que, s’assenyala a Buenos Aires, intenta replicar alguns dels gestos de l’anarcocapitalista que li van donar rellevància mediàtica.

A més de la trobada amb Ayuso, l’ultradretà Milei rebrà un premi de l’Institut Juan de Mariana. Anteriorment havia rebut aquest guardó Alberto Benegas Lynch, un economista ultraliberal argentí que el mandatari argentí qualifica de "pròcer". El seu fill, del mateix nom, és diputat oficialista i ha adquirit notorietat per proposar una ruptura de relacions diplomàtiques amb el Vaticà, estar a favor de privatitzar el mar argentí i, a més tocar la bateria en el grup que va acompanyar Milei recentment en un acte públic.

Crisi diplomàtica

Notícies relacionades

Espanya és la primera escala d’una gira europea que también portarà Milei a Alemanya i a la República Txeca, on el president argentí sí que es veurà amb els respectius caps de govern, Olaf Scholz i Petr Fiala. En el primer dels casos, el portaveu Manuel Adorni ha admès que no serà una reunió bilateral a l’ús, sinó una trobada informal.

Milei va aterrar a Madrid a mitjans de maig, en una primera visita que es va limitar a la presentació d’un llibre, una reunió amb empresaris i a una participació en un acte de Vox. En aquest esdeveniment va protagonitzar un encès discurs en què va carregar contra el socialisme i va al·ludir a la dona de Sánchez, Begoña Gómez, i que va derivar en una crisi diplomàtica amb Espanya.