Baròmetre

Feijóo retalla un punt la diferència de Sánchez, segons el CIS

Pedro Sánchez y Alberto Núñez Feijóo

Pedro Sánchez y Alberto Núñez Feijóo

1
Es llegeix en minuts
Jose Rico
Jose Rico

Coordinador de les seccions de Política, Internacional i Economia

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Superat un cicle electoral que ha inclòs quatre comicis en aquest primer semestre de l’any, el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) ha reduït a un sol punt l’avantatge de Pedro Sánchez sobre Alberto Núñez Feijóo si ara se celebressin eleccions generals. El baròmetre de juny de l’organisme reflecteix que el PSOE ha deixat escapar quatre punts l’últim mes, en el qual el PP ha aconseguit una ajustada victòria en les europees del passat 9 de juny. L’enquesta, realitzada a partir de 4.011 entrevistes, es va elaborar abans d’aquesta cita amb les urnes, entre el 31 de maig i el 6 de juny.

Els socialistes obtindrien ara el 31,7% dels vots i els populars es quedarien amb el 30,7%, cosa que significa que Sánchez ha perdut 3,8 punts respecte a l’enquesta de maig i Feijóo amb prou feines ha sumat tres dècimes. La suma dels blocs continua tremendament igualada, amb dues dècimes d’avantatge per a les dretes (44,3%) sobre les esquerres (44,1%).

Vox creix dos punts

Notícies relacionades

Vox es consolida en la tercera posició i s’anota un creixement de gairebé dos punts, fins al 12,1% dels vots, elevant la seva distància sobre Sumar. Amb tot, la coalició de Yolanda Díaz pren aire i es col·loca en el 8,8% dels sufragis, vuit dècimes més que al maig, malgrat que el seu rival per l’esquerra, Podem, també millora. El partit morat se situa en el 3,6% de les paperetes, 1,4 punts més que el mes passat. ERC i Junts també pugen i els republicans mantenen dues dècimes d’avantatge sobre els postconvergents.

Aquesta fotografia del CIS és molt diferent de la que van llançar les urnes fa tot just 10 dies. El PP va guanyar amb el 34,2%, quatre punts més que el PSOE (30,18%). Vox va quedar com a tercera força (9,62%), seguit d’Ara Repúblicas (ERC, BNG, Bildu i Ara Més), amb 4,91%; Sumar (4,65%), S’Ha Acabat la Festa (4,59%) i Podem, el 3,28%.

Temes:

Sumar PSOE Vox