Càrrec institucional de Vox

El Govern denuncia Le Senne per estripar la foto d’una afusellada

L’Executiu porta a la fiscalia l’actuació del president del Parlament balear per considerar que va cometre un delicte d’odi

El Govern denuncia Le Senne per estripar la foto d’una afusellada

Isaac Buj - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

Els serveis jurídics del Ministeri de Política Territorial han conclòs que és procedent remetre a la fiscalia l’actuació del president de les Balears per un presumpte delicte d’odi. Gabriel Le Senne, de Vox, va trencar dimarts la imatge d’Aurora Picornell, víctima de la Guerra Civil. Després d’estudiar els fets a instàncies del ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, l’informe conclou que podria constituir un possible delicte d’odi pel qual ja s’ha traslladat l’assumpte al ministeri fiscal des del Govern.

Al marge de la denúncia, l’Executiu estudiarà la possibilitat d’establir sancions partint de la llei de memòria democràtica. Així mateix, el grup socialista del Parlament de les Balears no descarta presentar una reprovació al president de la Cambra o fins i tot sol·licitar una sanció. Els socialistes acusen el PP de tebiesa a l’hora de reprovar els seus socis al Parlament.

Notícies relacionades

El PCE ja va presentar dimecres una denúncia en la mateixa línia a través del seu secretari general i diputat de Sumar, Enrique Santiago. Es va remetre a la Unitat de Drets Humans i Memòria Democràtica, de la qual és fiscal de sala Dolores Delgado. La fiscalia va obrir un expedient de seguiment i va remetre la denúncia a la Unitat d’Odi per analitzar-la i estudiar-la.

A través d’un comunicat de la Cambra, Le Senne va excusar dimecres la seva violenta manera de procedir posant el focus en l’"actitud provocadora" de les socialistes Mercedes Garrido i Pilar Costa.

Temes:

Govern Vox