Boye anuncia una querella contra el jutge de la trama russa

L’advocat de Puigdemont atribueix "prevaricació" al magistrat Aguirre

Boye anuncia una querella contra el jutge de la trama russa

EFE

1
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, va anunciar ahir que presentarà una querella contra el jutge del cas Volhov, Joaquín Aguirre, per "prevaricació" arran de l’obertura d’una peça separada per la presumpta ingerència russa durant el procés, en la qual s’acusa de traïció i malversació Puigdemont, l’expresident Artur Mas i altres ex alts càrrecs del Govern, empresaris, periodistes i persones del cercle pròxim de l’expresident.

Notícies relacionades

En una entrevista a TV3, Boye, que també figura com a investigat, va carregar contra el "deliri" del magistrat i el va acusar de malversar diners públics amb aquesta suposada trama russa, que considera "conspiranoica" per part d’Aguirre. "L’única trama russa que s’investigarà és la del jutge Aguirre i les persones que l’estan ajudant per aquest delicte de prevaricació en concurs amb un delicte de malversació", va afirmar el lletrat.

"Des del punt de vista tècnic i jurídic, això no és més que un disbarat –va assegurar–. Jo no soc psiquiatre, però em sembla que això excedeix l’àmbit jurídic", va assenyalar. Així mateix, Boye també va dir que el jutge "ha desobeït els criteris de l’Audiència de Barcelona". "Fanfarroneja a l’Audiència, que és la que va dir que havia esgotat el termini d’investigació", va apuntar, i alhora va titllar d’"obsessió" del jutge els vuit anys d’investigació i de ser "un disbarat de despesa pública".