El jutge imputa el secretari de Transports pel cas Koldo

Aquesta condició també s’aplica a alts càrrecs de Ports i Adif i servirà perquè l’Audiència Nacional retingui la investigació

El jutge imputa el secretari de Transports pel cas Koldo
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +
Tono Calleja Flórez
Cristina Gallardo

La Fiscalia Anticorrupció atribueix la condició d’"investigats" als alts càrrecs del Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible (MITMA), després de sol·licitar-ne la imputació al jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno a finals de maig, pràcticament quan la Fiscalia Europea va reclamar per a si mateixa la instrucció del cas Koldo. Així consta en l’escrit en què demana al titular del Jutjat Central d’Instrucció número 2 que elevi el conflicte al Tribunal Suprem perquè sigui ell qui dirimeixi quin organisme ha d’investigar el cas de corrupció.

Notícies relacionades

El 31 de maig es va saber que Anticorrupció havia sol·licitat al jutge Ismael Moreno, instructor del cas a l’Audiència Nacional, que cridés a declarar com a investigats el subsecretari general de Transports i Mobilitat Sostenible, Jesús Manuel Gómez García, i el director general de Gestió de Persones d’Adif, Michaux Miranda Paniagua.

La Fiscalia Especial assenyala que és "una trama que ha compromès el funcionament normal de l’Administració espanyola". En aquest punt afegeix que aquesta afirmació obeeix al fet que "actualment" tenen "la condició d’investigats un assessor de qui va ser ministre responsable del MITMA, el subsecretari d’aquest ministeri i diversos responsables de Ports de l’Estat i d’Adif, a més de dos membres de la Guàrdia Civil". El primer dels citats és el principal imputat en el cas: Koldo García Izaguirre, exassessor de l’exministre José Luis Ábalos, i la resta de les persones per a qui Anticorrupció va sol·licitar imputació el 29 de maig.