El PSOE espera un pacte amb el PP per al CGPJ "en dies"

Els populars desvinculen la negociació de la renovació pendent d’altres òrgans

El PSOE espera un pacte amb el PP per al CGPJ "en dies"
1
Es llegeix en minuts

La renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) podria fer-se realitat aquesta mateixa setmana. Almenys és el que traslladen a Ferraz, al modificar el seu pessimisme habitual per la sensació que l’acord s’està encarrilant. Els socialistes han elevat les seves expectatives després de reobrir negociacions amb el PP i intensificar-les durant les "últimes hores i últims dies", segons va traslladar ahir la portaveu del PSOE, Esther Peña. En roda de premsa des de la seu federal dels socialistes, Peña va mostrar la confiança que "en uns dies sigui una realitat" l’acord amb el PP.

El ministre de Presidència i Justícia i encarregat de les negociacions, Félix Bolaños, té alliberada la seva agenda i des del PSOE demanenque "la discreció continuï sent la tònica en els contactes" per afavorir l’acord. Tant el Govern com el PSOE són conscients de les pressions de l’ala dura del PP, encapçalada per la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, i volen mantenir les negociacions fora del focus per contenir aquesta amenaça. No amaguen, per tant, el seu temor que Ayuso pugui malmetre els avenços amb de Génova.

Notícies relacionades

Des de la Moncloa ja insinuaven la passada setmana que "Feijóo està preparant la pista d’aterratge", però remarcant els seus dubtes per les pressions internes. El mateix Pedro Sánchez va retreure a Feijóo durant l’última sessió de control al Govern: "Cada vegada que hi ha una opció que puguem entendre’ns el Govern i el principal partit de l’oposició apareixen els seus caps, el senyor Aznar, el senyor Abascal, la senyora Ayuso i li diuen que ni se li acudi".

El PP va assegurar ahir que no tenen encara cap data per a una nova reunió amb el PSOE i la Comissió Europea per abordar la renovació del CGPJ, una negociació que va assegurar el portaveu nacional del PP, Borja Sémper, que té carril propi i no està relacionada amb cap altra. "La negociació entorn de la renovació del CGPJ i la implementació de mesures a través de modificacions legals que garanteixi la independència dels jutges no està vinculada amb cap altra negociació", va sentenciar. Vox, per la seva banda, va reclamar ahir al PP que eviti qualsevol acostament amb el PSOE que permeti la renovació de l’òrgan judicial.