Aliança Catalana expulsa un alcalde per comentaris homòfobs

La líder de Aliança Catalana, Sílvia Orriols, en su debut en el Parlament.

La líder de Aliança Catalana, Sílvia Orriols, en su debut en el Parlament. / Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La direcció nacional d’Aliança Catalana va anunciar ahir l’expulsió com a militant del seu únic alcalde lleidatà, Albert Puig, de Ribera d’Ondara, per unes declaracions homòfobes que va difondre el 23 de juny a través de les xarxes socials.

Puig, que va eliminar de la xarxa els comentaris i va demanar perdó públicament, va dir al seu compte de X que el col·lectiu LGTBI era "el càncer més gran del país" i que "ni ara ni mai seran benvinguts al poble".

Notícies relacionades

L’alcalde, que culpava el col·lectiu LGTBI de "destrossar la societat", es va emparar més tard amb el dret de llibertat d’expressió, tot i que ahir va retirar la publicació. "Crec fermament que totes les persones som iguals, indiferentment de la nostra orientació sexual –va manifestar al seu últim tuit–, per això vull demanar disculpes sinceres per les meves paraules, em vaig expressar molt malament".

Malgrat la rectificació, la direcció d’Aliança Catalana, a través del seu compte oficial i a instàncies de la seva líder, Sílvia Orriols, va anunciar hores després l’acord "per unanimitat de tramitar la baixa disciplinària a Albert Puig pel seu posicionament contrari a l’ideari del partit".

Temes:

LGTBI