La judicatura celebra l’esperat pacte: "S’han acabat els corrons"

chus del barco

chus del barco

1
Es llegeix en minuts
Alberto Muñoz

"Passem dels 11 vots per nomenar magistrats a 13 vots. S’han acabat els corrons en el ple". Així es va expressar un dels nous vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) just després que el PSOE i el PP incloguessin en el seu acord una proposició de llei per reformar la llei orgànica del poder judicial, i que obligarà que totes les decisions siguin adoptades per una majoria reforçada (de tres cinquens).

Amb aquesta decisió, va prosseguir aquest vocal, que va demanar preservar la seva identitat, es volt acabar amb les "guerres internes" que s’han produït en els últims tres anys. Va considerar que la "sang nova" d’aquesta llista conjunta destaca perquè "no hi ha perfils significats", és a dir, no hi ha noms que s’identifiquen amb algun dels dos partits majoritaris.

Però tan rellevant com l’anterior, va prosseguir aquest vocal, és que el nou president del CGPJ sigui elegit pels integrants del consell. I ho faran per un mínim de 12 vots a favor i sense candidats suggerits pels partits.

Associació majoritària

Notícies relacionades

La portaveu de la majoritària Associació Professional de la Magistratura (APM), María Jesús del Barco, va defensar que el canvi promou que hi hagi acords i "més consensos", i acabi amb les etiquetes dels elegits pels partits. Potser per això, des de l’APM valoren els passos fets en la bona direcció amb aquest acord: "És molt positiu, perquè a més suposa un avenç, ja que inclou un acord per portar a terme una proposició de llei i canviar així la llei orgànica del sistema d’elecció dels vocals i reforçar la participació dels jutges".

Des de Jutgesses i Jutges per a la Democràcia destaquen que l’acord polític "és el camí adequat al basar-se no només en la renovació, sinó en la recerca d’una reforma basada en el consens i el pacte".

Temes:

PSOE