ERC avisa el PSC i Junts que no donin "per descomptats" els seus vots

Els republicans atribueixen falta de "coratge" als dirigents socialista i postconvergent per no presentar-se a la primera sessió d’investidura

ERC avisa el PSC i Junts que no donin "per descomptats" els seus vots
1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

ERC apuja el to davant les negociacions per la investidura. Així, el líder dels republicans al Parlament, Josep Maria Jové, va carregar ahir amb duresa contra Salvador Illa i Carles Puigdemont per "no prendre’s seriosament el país" al no presentar-se a la primera sessió d’investidura, un acte que va qualificar de falta de "valentia i coratge", mentre els va advertir que no poden donar per descomptat el suport dels seus 20 parlamentaris a les seves postulacions.

En la seva intervenció al ple de la Cambra catalana, en el qual es va activar el compte enrere cap a una repetició electoral, Jové va recordar que el president en funcions, Pere Aragonès, sí que s’hi va presentar malgrat saber que en el primer intent no en sortiria elegit. "Defugen la seva responsabilitat i ens fa mal perquè han posat en dubte la nostra responsabilitat a l’hora de liderar el país", va rematar. Si avui "s’amaguen", va dir, és per la "incapacitat" de forjar majories i per la "irresponsabilitat" que suposa "menysprear" el Parlament.

Notícies relacionades

Sabent que els seus 20 vots són indispensables per a Illa, Jové va mirar de treure’s de sobre la responsabilitat d’una repetició electoral per al 13 d’octubre si no hi ha un president investit el 26 d’agost al recordar que el PSC i Junts "sumen àmpliament" per aconseguir una majoria parlamentària, una aliança que ja es va donar en repetides ocasions durant la passada legislatura "per anar a la contra" del Govern en minoria d’ERC després de la ruptura amb els postconvergents.

"No donin per fets els vots d’ERC en les seves suposades majories, ni per ser independentistes ni per ser d’esquerres", va avisar, i va tornar a posar sobre la taula les condicions per arribar a un acord: el finançament, el referèndum, el reforç del català i l’Estat del benestar.