Illa promet una oferta progressista "ambiciosa" per atraure Esquerra

El líder del socialisme català promet treballar "sense pressa, però sense pausa" per explorar les fórmules que facin possible formar un Govern

Illa promet una oferta progressista "ambiciosa" per atraure Esquerra
1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El líder del PSC, Salvador Illa, va prometre no quedar-se quiet. Tenir una actitud proactiva en els dos mesos que, des d’ahir, comencen a descomptar per intentar aconseguir un pacte que l’investeixi president. No té els suports per ser-ho ara, després d’un ple en el qual es va constatar que per ara no hi ha candidat, però es va mostrar convençut que els aconseguirà. Per a això, va prometre formular una oferta progressista "ambiciosa" que sigui capaç d’atraure el sí d’ERC i dels Comuns.

Notícies relacionades

"És l’única aritmètica viable. Així són les coses, agradin més o agradin menys", va deixar caure, i va insistir, un cop més, que Carles Puigdemont no té cap opció de convertir-se en president per més que Junts busca mantenir viva aquesta possibilitat. Illa es va reafirmar que treballarà "sense pressa, però sense pausa" per explorar "per tots els mitjans possibles" formar un Govern que eviti la repetició electoral. Si una cosa pretenen els socialistes és compassar el calendari que necessita ERC per gestionar la seva crisi interna amb el de la investidura, un complex equilibri que pot portar al límit els terminis.

Socialistes i republicans es continuaran reunint. De fet, Illa va assegurar que malgrat que es podria mostrar passiu a l’espera que "no bloquegin", la seva aposta és treballar una aliança a consciència forjada des del "convenciment" de totes les parts. Va fer referència a un programa que generi prosperitat per distribuir-la de forma més justa, de valors per fer front a l’extrema dreta, de desplegar polítiques públiques "ambicioses" i de potenciar la cultura catalana amb "singular atenció a la llengua". Es tracta de carpetes que s’esperen abordant en les últimes trobades dels equips negociadors que es concreti la proposta de finançament per a Catalunya.