Junqueras celebra el primer gran acte per tornar a liderar ERC

Junqueras celebra el primer gran acte per tornar a liderar ERC

Alejandro Martínez Vélez - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Des que va dimitir de la presidència d’ERC fa dues setmanes, Oriol Junqueras ha continuat amb la seva campanya interna per recuperar el lideratge del partit en el congrés agendat per al 30 de novembre. Però l’acte d’ahir a Sant Vicenç dels Horts ha sigut el més freqüentat, fins al punt de congregar, segons fonts presents, al voltant de mig miler de militants i superar l’aforament del centre cultural la Vicentina. Cert és que jugava a casa, al municipi on resideix i del qual va ser alcalde, però també que la convocatòria no s’havia fet per vies oficials, sinó a la vella usança del boca orella però en l’era de la missatgeria instantània.

L’objectiu era donar la paraula a la militància. Entre les cares més conegudes hi havia el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, els exconsellers Raül Romeva i Bernat Solé, i l’exportaveu al Congrés Joan Tardà. De la direcció d’ERC hi havia Norma Pujol, que va conduir l’acte, i Kènia Domènech, encarregada de presentar el projecte i els grups de treball temàtics que es posen en marxa amb la participació de les bases per a la candidatura de Junqueras al conclave.

Notícies relacionades

L’acte es va produir en plena crisi dels republicans pel control del partit. Fa només una setmana, la mateixa secretària general, Marta Rovira, i el president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, firmaven el manifest a favor de la "renovació general" de la cúpula, que ha sigut interpretat com una maniobra de pressió perquè Junqueras desisteixi de tornar al comandament d’ERC.

Durant les intervencions, van assegurar fonts presents, hi va haver "poc bel·licisme intern" i crides a la pau interna sota la proclama que "no sobra ningú" i sense tampoc crítiques al polèmic manifest que continua circulant per recopilar més suports. No obstant, el retrat de Sant Vicenç d’ahir és la viva estampa que el pols continua. I queden cinc mesos per endavant i una investidura –o no– per resoldre.