Sánchez allarga la mà a nous acords amb el PP

El líder popular no dona treva al president i exigeix explicacions sobre el seu entorn i la dimissió del fiscal general de l’Estat

Sánchez allarga la mà  a nous acords amb el PP
2
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Fa una setmana, Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo es van tirar els plats pel cap. El president del Govern central li va retreure al seu rival polític el bloqueig del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el líder del PP li va respondre: "No hi ha regeneració democràtica possible mentre continuï sent president". Ahir les coses van ser diferents. Almenys, en part. Amb la renovació del Govern dels jutges pactada, el cap de l’Executiu va allargar la mà a Feijóo per buscar més acords al llarg de la investidura. El dirigent conservador, en canvi, va preferir no donar-li treva, li va exigir la dimissió del fiscal general de l’Estat i que donés explicacions sobre les informacions que estan sortint sobre el seu entorn familiar.

"Aquest acord no és per ajudar-lo, és per posar límit a la voracitat del seu Govern a les institucions de l’Estat", li va etzibar Feijóo al president del Govern en la sessió de control del Congrés a penes 15 hores després que les dues formacions firmessin un pacte a Brussel·les per renovar el CGPJ que ha trigat més de cinc anys a arribar. A més, acudint a la ironia, el líder popular li va preguntar a Sánchez si acordar amb el seu partit li fa ser ara d’extrema dreta, en al·lusió a les habituals crítiques del Govern sobre les relacions del PP i Vox.

El cap de l’Executiu, somrient, va utilitzar un to molt més conciliador, tot i que amb certa sorna: "Entenc que pugui fer algun tipus d’escarafall per clamar a aquells que l’han portat pel camí de l’oposició destructiva, però el que és important és posar en valor l’acord a què es va arribar ahir. [...] Benvingut a l’acord, benvingut al compliment de la Constitució".

Notícies relacionades

"Com que em dona la benvinguda a l’acord, n’hi proposaré tres de molt senzills –li va dir Feijóo–. Primer, demanar-li al fiscal general que dimiteixi pels seus escàndols, pels seus presumptes delictes i per ser l’advocat de la seva família. Segon, dir als que tenen obediència deguda al Tribunal Constitucional que deixin de grapejar el Tribunal Suprem i que deixin d’exculpar els condemnats socialistes per corrupció. I tercer, que s’assegui davant els mitjans de comunicació i comparegui al Congrés per explicar-nos el que està sortint de la seva família i el seu entorn".

Sánchez no va voler entrar en aquesta disputa. "Per a vostè, el pollastre. L’important és que es compleixi la Constitució i que s’hagi renovat el CGPJ", va apuntar el líder socialista. A més, el cap de l’Executiu va aprofitar per reivindicar que el seu Govern sempre està disposat a arribar a acords amb tothom.

Temes:

Govern