L’estabilitat de la legislatura

Feijóo exigeix a Bolaños complir amb el CGPJ i s’obre a més pactes d’Estat

El president del PP admet que el seu partit "estudia unes eleccions generals el 2024" davant les turbulències al Govern de coalició

Feijóo exigeix a Bolaños complir amb el CGPJ i s’obre a més pactes d’Estat
1
Es llegeix en minuts
Ana Cabanillas

Alberto Núñez Feijóo va advertir ahir a Félix Bolaños que ha de complir el que recull l’acord sobre el CGPJ, que demana a la cúpula judicial elaborar una proposta de reforma en el sistema d’elecció dels vocals que després s’haurà de tramitar. El president del PP va remarcar les seves posicions per assenyalar que la proposta de llei pactada haurà de ser aprovada "en el mateix ple" en el qual s’aprovin els nomenaments advertint que, en cas contrari, la renovació "no es farà". A més, va mostrar la seva disposició a arribar a més pactes amb el PSOE en institucions com el Banc d’Espanya o la Junta Electoral Central –"farem el que hem estat fent els últims 45 anys"-, i va admetre que el PP "estudia unes eleccions generals el 2024".

Notícies relacionades

En una entrevista a EsRadio dos dies després de segellar-se el pacte sobre la justícia, Feijóo va recordar que l’acord inclou l’aprovació en sis mesos d’una llei pactada per reformar la llei orgànica del poder judicial, i que aquesta norma inclou el mandat perquè el CGPJ presenti una proposta que haurà de ser tramitada a les cambres. "O aquesta llei es vota en la seva totalitat, inclosa aquesta disposició addicional, o no es farà", va afirmar, abans d’admetre que aquest punt va ser "una de les qüestions que va costar més temps redactar" i va assenyalar que "el CGPJ té el mandat de fer això i seria sorprenent que se li manés i no es faci", va afegir, i va advertir que "l’acord està firmat davant la UE".

Així, Feijóo en va fiar el compliment a les instàncies europees. Si no fos així, va avisar, "Europa parlarà" i que no haurien firmat l’acord "si no hi hagués estat" la comissària europea Vera Jourová i que feia "un any que demanaven que s’assolís amb mediació europea.