Fricció entre socis

Feijóo garanteix solidaritat amb els migrants després de l’amenaça d’Abascal

El líder del PP exigeix a Sánchez «lideratge», recursos i mitjans per a les autonomies 

Els ultres avisen que el repartiment amenaça les seves aliances

Feijóo garanteix solidaritat amb els migrants després de l’amenaça d’Abascal
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, va garantir ahir la "solidaritat de les comunitats autònomes governades pel PP" amb els menors migrants després de l’amenaça de Vox, però ha exigit al Govern de Pedro Sánchez "lideratge" en aquest afer, posant a disposició de les autonomies "recursos i mitjans" perquè els seus centres de menors estan "atapeïts".

"No existeix cap amenaça. El que existeix simplement és una realitat", va respondre Feijóo als mitjans sobre l’amenaça de la formació de Santiago Abascal, que obre la porta a trencar amb el PP a les autonomies on cogovernen si accepten la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors migrants no acompanyats. També ahir, Abascal va demanar "lleialtat" als populars i va assegurar públicament que el repartiment de menors migrants "amenaça" els pactes de govern que la seva formació va segellar amb el PP en diverses autonomies.

Després de visitar un campament urbà a Torrejón (Madrid), on va anunciar que portarà al Senat una llei per ajudar les famílies a conciliar, Feijóo va criticar el Govern de Sánchez perquè, al seu entendre, "l’únic que fa és distribuir el problema, no solucionar-lo".

En aquest sentit, el cap de l’oposició va indicar que desconeix quina és la política migratòria del Govern quan seria "imprescindible" tenir "lideratge" en un tema com aquest. "Existeix un problema de la falta de política migratòria del Govern", va emfatitzar, per denunciar "la improvisació permanent", "la falta de fons" i que no es busqui solucionar "el problema des de l’origen".

Després d’assegurar que les Canàries estan "en una situació excepcional", va recalcar que "totes les comunitats, almenys les que governa el PP en solitari amb Vox, estan complint les seves obligacions, que és la solidaritat".

Centres atapeïts

Notícies relacionades

"Continuem posant a disposició tota la capacitat instal·lada en centres de menors en totes les comunitats autònomes governades pel Partit Popular", va emfatitzar. Segons Feijóo, el "problema sorgeix quan els centres de menors en comunitats autònomes estan atapeïts", una situació que genera "moltes dificultats per mantenir la dignitat dels menors que habiten aquests centres".

Després de celebrar que el Govern hagi cridat les comunitats autònomes "per primera vegada", el va emplaçar a presentar un projecte "viable" perquè pugui solucionar "almenys els problemes que estan passant les Canàries" perquè, segons el seu parer, fins ara "ni hi ha projecte, ni hi ha política migratòria, ni hi ha finançament per atendre-la". De la mateixa manera va dir que no hi ha "una acció internacional i diplomàtica per solucionar els problemes en origen". "Però la solidaritat de les comunitats autònomes governades pel Partit Popular està garantida, i és que el que hem estat fent fins ara és utilitzar tots els seus recursos i posar-los a disposició del Govern d’Espanya", va concloure.