L’estabilitat de l’Executiu

El Govern redobla la pressió per atiar les tensions en el PP

Els socialistes remarquen la dependència dels populars de l’extrema dreta a fi d’evitar majories alternatives

El Govern redobla la pressió per atiar les tensions en el PP

José Luis Roca

1
Es llegeix en minuts

El Govern emmarca en la "falta de lideratge" d’Alberto Núñez Feijóo el principal obstacle per desbloquejar grans acords, al marge del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), com la reforma del model de finançament autonòmic i el repartiment de menors migrants entre les comunitats. Des d’Hisenda acusen una suposada incapacitat del cap de l’oposició per "arbitrar" entre els presidents autonòmics una proposta de consens que comprometi tots els líders sobre finançament, mentre que des de Política Territorial forcen un cop d’autoritat de Feijóo per reformar la llei d’estrangeria.

Notícies relacionades

Els socialistes intenten atiar les diferències internes amb mà estesa al líder popular i redoblant la pressió sobre els presidents autonòmics. Fonts de la Moncloa al·ludeixen a les pressions del "sector més extremista", en al·lusió a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Sense una estratègia clara en el PP, a més del soroll intern, el marge del Govern per arribar a més pactes amb Feijóo es redueix. Els socialistes se centren més a visibilitzar la debilitat del president del PP. Si Feijóo va solemnitzar l’acord del CGPJ per "lleialtat a l’Estat", situant-se en posicions més centrals, els socialistes insisteixen a remarcar la seva dependència de Vox i de certs sectors del PP. Una rèmora per la qual entenen la impossibilitat de presentar-se com a figura moderada i curtcircuitar possibles majories alternatives al Govern. Especialment mirant a Junts i al PNB..