Conclave postconvergent

Junts emplaça ERC a girar l’esquena a Illa i donar suport a Puigdemont

Turull reclama als republicans que "defensin el país" a través del suport a la investidura de l’expresident de la Generalitat

Junts emplaça ERC a girar l’esquena a Illa i donar suport a Puigdemont
1
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

El PSC pressiona ERC: "O pacte progressista o eleccions". ERC pressiona el PSC: "O hi ha resultats en finançament o eleccions". I Junts pressiona els uns i els altres. Als republicans, perquè deixin de negociar amb Salvador Illa; i als socialistes perquè s’abstinguin en una investidura de Carles Puigdemont. Davant el Consell Nacional del partit, el secretari general dels postconvergents, Jordi Turull, va cridar ahir a mantenir "la posició" sense "complexos". Els que vulguin "defensar el país", va deixar caure, s’han de desentendre de Salvador Illa.

Notícies relacionades

"El principal dilema és si tenim un president amb ambició, que té el país al cap i al cor, o un que vol girar full a qualsevol avenç nacional i que és partidari del cafè per a tothom perquè només porta el PSOE al cap i al cor", va dir davant els membres de Junts. Just abans, la seva homòloga a ERC, Marta Rovira, havia fixat públicament el termini d’un mes per explorar si és possible un preacord amb els socialistes.

Per més que el PSC insisteixi que Junts no té opcions de prosperar en una investidura, Turull va demanar "aguantar la posició" i va recordar que tampoc ningú creia que s’acabaria aconseguint una Mesa del Parlament amb majoria independentista. Tot i això, el sistema d’elecció d’un president és diferent, ja que requereix ser capaç d’aglutinar més vots a favor que en contra, cosa que, en cas de pactar amb ERC, Puigdemont no pot aconseguir sense l’abstenció socialista.