Repunt

Igualtat cita el comitè de crisipels últims assassinats masclistes

Igualtat cita el comitè de crisipels últims assassinats masclistes
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministeri d’Igualtat ha convocat aquest dimarts un comitè de crisi en el qual analitzarà les circumstàncies dels últims casos de violència masclista ocorreguts en els últims mesos, després d’un cap de setmana especialment tràgic que ha deixat una xifra de quatre dones i dos nens assassinats. A l’inici, la reunió estava prevista per a dijous.

La ministra d’Igualtat, Ana Redondo, va explicar ahir a Radio 5 alguns detalls d’aquesta reunió, que va ser anunciada quan es va conèixer que només a l’abril el nombre de víctimes havia ascendit a set però que s’ha tornat encara més urgent després dels últims episodis.

El cos de l’Ammal, de 30 anys, va ser trobat al costat del dels seus dos fills, de 5 i 8, dins un bagul a la localitat de Las Pedroñeras (Conca); la Laura, de 20, va ser assassinada amb la seva mare a la casa on vivien a Zafarraya (Granada), i la Petri, de 76, va ser escanyada a Fuengirola (Màlaga).

Notícies relacionades

Només l’Ammal era dins del sistema de protecció VioGén i constava una ordre d’allunyament, mentre que els altres dos agressors no havien sigut denunciats prèviament.

En cas que es confirmi la naturalesa masclista dels assassinats, la xifra de dones que han perdut la vida a mans de la seva parella o exparella en aquests sis primers mesos de l’any pujaria a 19. I la de menors, víctimes mortals de violència vicària, ho faria a 15.