Congrés i Senat

Sánchez i Ayuso se salven de les comissions d’investigació

El PP i el PSOE eviten cridar al cap de l’Executiu i a la presidenta de Madrid perquè compareguin sobre Koldo i les mascaretes

Sánchez i Ayuso se salven de les comissions d’investigació
1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso s’han salvat d’haver de comparèixer en les comissions d’investigació sobre el cas Koldo i la compra de mascaretes per la pandèmia. Més ben dit, se n’han salvat gràcies als seus oponents polítics. Almenys de moment. Després de dos mesos de sessions d’impacte limitat, el PP i el PSOE han tancat les comissions del Congrés i del Senat fins després de l’estiu i han deixat escapar les seves preses més importants.

És difícil portar els comptes de les vegades que el líder del PP ha reclamat al cap de l’Executiu que informi sobre l’activitat laboral de la seva dona, Begoña Gómez, i la seva relació amb el cas Koldo.

Notícies relacionades

Però els populars no han volgut anar més enllà. Després d’unes quantes setmanes amenaçant de citar-lo en la comissió del Senat, controlada pel PP, no va ser fins a finals de maig quan van registrar la petició. No obstant, amb el cicle electoral ja finalitzat, no sembla que els populars tinguin pressa per citar-lo a declarar. Al contrari, han preferit citar perfils més modestos.

Al Congrés són els socialistes els que posen fre amb la presidenta de Madrid. El PSOE va incloure a l’abril Díaz Ayuso a la llista de compareixents de la comissió sobre la compra de mascaretes. Gairebé tres mesos després, la líder del PP madrileny no ha sigut citada per explicar la suposada comissió de dos milions d’euros que va cobrar la seva parella, Alberto González Amador, per haver mediat en la compravenda de material sanitari durant la pandèmia.