La fiscalia demana al TS amnistiar Torrent i la Mesa del Parlament

El expresidente del Parlament, Roger Torrent, en una foto de archivo.

El expresidente del Parlament, Roger Torrent, en una foto de archivo.

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem (TS) que apliqui l’amnistia a l’expresident del Parlament i en l’actualitat conseller d’Empresa i Treball en funcions, Roger Torrent, i els membres independentistes de la mesa que va presidir a la Cambra catalana. Tots ells estan acusats de desobeir el Tribunal Constitucional (TC) al tramitar resolucions sobiranistes i de reprovació a la Monarquia.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va absoldre Torrent i els exdiputats Adriana Delgado, d’ERC, i Eusebi Campdepadrós i Josep Costa, de Junts, a l’entendre que les resolucions que van tramitar no tenien "continuïtat" amb el procés "unilateral" d’independència iniciat el 2015.

La fiscalia va recórrer davant el TS perquè s’anul·lés i es repetís el judici al considerar la sentència un "producte d’una interpretació absolutament arbitrària, allunyada del cànon constitucional", i recalcar que el mandat del TC a la Mesa era "clar", com la "voluntat" dels seus membres de "contrariar" les seves resolucions.

L’assumpte va quedar pendent d’assenyalament per a la seva deliberació, però ara la fiscalia sol·licita que s’apliqui la llei d’amnistia. El ministeri públic explica que "es tracta de fets que s’inclouen en el període temporal" que delimita la llei. Per tant, afegeix, "és procedent declarar que els actes tipificats com a delicte de desobediència imputats a Campdepadrós, Costa, Torrent i Delgado quedin amnistiats".

Notícies relacionades

"Exageració"

D’altra banda, la sala civil i penal del TSJC ha amnistiat C. M. S., que va ser secretari de l’Ajuntament d’Hostalric (Girona) i condemnat per un delicte de prevaricació a nou anys d’inhabilitació especial per a ocupació de càrrec públic. Considera que "es va exagerar" l’actuació d’unes persones que van acudir a retirar llaços grocs i pancartes en suport al procés independentista.