L’Eurocambra deixa Comín sense escó fins que hi hagi una nova sentència

zentauroepp48335108 pla americ  dels candidats de lliures per europa clara ponsa190526231208

zentauroepp48335108 pla americ dels candidats de lliures per europa clara ponsa190526231208 / Blanca Blay

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

A Junts se li obre un altre front, després que el Parlament Europeu hagi decidit deixar de moment vacant l’escó de Toni Comín, després d’haver rebut ahir per carta la llista dels candidats electes validada per la Junta Electoral Central d’Espanya en la qual no apareix el nom de l’eurodiputat postconvergent. La JEC no el va incloure en la llista al no haver acudit al Congrés dilluns a jurar la Constitució.

Segons van confirmar fonts del Parlament Europeu a EL PERIÓDICO, en la carta només s’inclou la informació relativa a 59 dels 61 eurodiputats electes espanyols. Són els que van complir el requisit de l’acatament de la Carta Magna, que són tots tret d’una eurodiputada socialista que ho farà en la seva Junta Electoral Provincial i Comín, que no va acudir a Madrid, ja que resideix a Bèlgica des del 2017 per la seva situació judicial.

Notícies relacionades

Les mateixes fonts expliquen que "primer ha de finalitzar el termini de cinc dies donat per la JEC per a la jura o promesa de la Constitució" i que, una vegada acabat, "s’estudiarà la situació corresponent", malgrat que Comín ha sigut eurodiputat ja l’última legislatura sense necessitat de jurar la Constitució.

Fonts de Junts, que encara no han rebut la comunicació oficial, relativitzen la situació i donen per fet que els tribunals europeus acabaran atorgant l’escó a Comín.