Feijóo apel·la a l’"ajuda" de la UE per controlar la immigració

Els populars demanen una resposta a "un problema comú" per a tots els països i el Govern els exigeix "responsabilitat"

Feijóo apel·la a l’"ajuda" de la UE per controlar la immigració
1
Es llegeix en minuts
Paloma Esteban

El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va reclamar ahir l’"ajuda" de la Unió Europea per "controlar" la immigració irregular a Espanya, ja que l’Executiu de Pedro Sánchez, va dir, "arriba tard". Feijóo va plantejar la reivindicació en presència de tots els seus socis comunitaris, inclosa la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, recentment reelegida al capdavant del govern comú.

Precisament, el líder del PP va esmorzar amb l’alemanya ahir a Cascais (Portugal), on els conservadors europeus es van donar cita després de les eleccions del 9 de juny i el repartiment d’alts càrrecs. Amb ella va abordar, segons va dir, la situació de les Canàries, "que està al límit". Davant de Von der Leyen, el president de la República portuguesa, Marcelo Rebelo de Sousa, i el del PP europeu, Manfred Weber, Feijóo va ser taxatiu: "Vull ser clar. Em veig en el deure d’apel·lar a l’ajuda europea. Estic preocupat per l’augment d’immigrants irregulars a Espanya, especialment en els últims temps".

Segons el seu parer, "el Govern espanyol arriba molt tard" a aquest assumpte. "Fa temps que ho alertem, som el segon país de la UE amb el major nombre d’immigrants de fora de la Unió. La immigració il·legal va augmentar un 83% el 2023 i els menors no acompanyats són només la punta de l’iceberg", va exposar.

El líder del PP va llançar en el si del partit conservador europeu el debat que ara mateix està en ple auge a Espanya. Les comunitats autònomes s’asseuran a la taula la setmana vinent per abordar una reforma de la llei d’estrangeria que pretén establir un repartiment de menors migrants a les comunitats quan Canàries passi un límit.

Notícies relacionades

El líder de Vox, Santiago Abascal, va recriminar a Feijóo que hagi demanat ajuda a Europa, criticant que necessiti "la tutela" de Brussel·les davant un "problema" que els populars "han creat" per haver recolzat al Congrés la tramitació d’una iniciativa per regularitzar 500.000 migrants.

Mentrestant, Pilar Alegría, ministra d’Educació i portaveu del Govern, va demanar al PP que tingui "responsabilitat" i que no es deixi "arrossegar una vegada més" per Vox.