El dirigent en qui més poder va delegar Aragonès

Sergo Sabrià

Sergo Sabrià / Quique García| efe

1
Es llegeix en minuts
Quim Bertomeu
Quim Bertomeu

Periodista

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Hi ha en política el terme fontaner per definir les persones que, entre bastidors, treballen perquè les coses passin. Tenen gairebé el mateix poder que els líders polítics als quals secunden, però no viuen en el focus, sinó a l’ombra, allà on tot és més difús. Si algú ha sigut el fontaner d’ERC per excel·lència de l’última dècada, i en especial del president Pere Aragonès en els últims tres anys, aquest ha sigut Sergi Sabrià (Palafrugell, 1975). Es va forjar en càrrecs intermedis del Govern tripartit (2003-2010) i després en la política municipal –va ser alcalde del seu municipi entre el 2009 i el 2011–, però la seva entrada a primera divisió va arribar el 2016 quan Oriol Junqueras i Marta Rovira li van adjudicar la comunicació d’ERC. Sota el seu comandament en aquest àmbit, el partit va aconseguir els seus millors resultats: dues victòries en les eleccions generals, una en les locals i l’aterratge en la presidència de la Generalitat.

Notícies relacionades

Hi ha una nit clau: la de les catalanes del 2021. Ell va ser el cap de campanya i ERC, per una mica més de 30.000 vots, va guanyar Junts. Aragonès se l’emporta llavors al Palau de la Generalitat. El president en funcions li va donar les gràcies ahir pel seu "compromís i dedicació" i per "ser-hi sempre".

Els que li reconeixen la seva importància en la victòria del 2021 també els responsabilitzen en gran part de la derrota del 12M. La seva relació amb els mitjans de comunicació mai ha sigut fàcil. I fa un any que no es parla amb Junqueras. Sabrià va ser qui va vetllar perquè el partit donés una imatge de pinya. El Sabrià de fa un temps hauria amonestat el Sabrià d’avui, però avui ERC és una formació partida en dos, just el que sempre ha volgut evitar.