Postconvergents

Pujol i Mas anuncien que es faran militants de Junts

Jordi Pujol en una imagen de archivo

Jordi Pujol en una imagen de archivo / EFE / ALEJANDRO GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Artur Mas es faran militants de Junts. Així ho van anunciar tots dos dijous en un sopar al Maresme, després que els dos dirigents fessin campanya explícita per la candidatura de Carles Puigdemont durant les eleccions catalanes del 12 de maig, va avançar el diari Ara i va confirmar EL PERIÓDICO. L’anunci es va fer de manera "molt distesa", segons fonts consultades, i de moment no s’ha formalitzat en cap acció.

Notícies relacionades

La trobada es va celebrar en un restaurant del municipi de Santa Susanna, on van acudir diversos dirigents del partit, com el secretari general, Jordi Turull, el president del Parlament, Josep Rull, i altres membres de la formació, com els exconsellers Meritxell Budó, Lourdes Ciuró, Violant Cervera, Victòria Alsina i Francesc Homs.

Segons expliquen aquestes fonts, Turull va animar els dos expresidents de la Generalitat a formalitzar el seu acostament amb el partit, i van acceptar la invitació. Primer Pujol i després Mas. Es tracta d’un moviment que semblava impossible fa no gaire, especialment amb Mas.