Investigació per presumpta corrupció

El rector declara que Gómez el va trucar perquè anés a la Moncloa

El jutge Peinado suspèn la declaració de la dona de Sánchez després d’assegurar aquesta que desconeix de què l’acusa

El rector declara que Gómez el va trucar perquè anés a la Moncloa

EFE/ Mariscal

1
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El rector de la Universitat Complutense de Madrid (UCM), Joaquín Goyache Goñi, va assegurar ahir en la compareixença com a testimoni davant el jutge Juan Carlos Peinado que la dona del president del Govern, Begoña Gómez, li va trucar a través de la seva secretària perquè acudís a la Moncloa per reunir-se amb ella; i que fruit d’aquesta trobada ella va començar a dirigir la Càtedra Extraordinària per a la Transformació Social Competitiva", segons van assegurar fonts de les acusacions populars.

En termes generals, el rector va rebutjar que hi hagi irregularitats en relació amb aquesta càtedra i va afirmar que tota la documentació relativa a aquesta s’ha posat a disposició del jutge, segons fonts presents en la declaració. Igualment, va aclarir que no es necessitava que la dona del president del Govern hagués de comptar amb una llicenciatura per codirigir un màster, del qual sí que va reconèixer, però, la seva singularitat.

En referència al software que suposadament Begoña Gómez s’hauria quedat en propietat, Goyache va assegurar desconèixer el destí dels pagaments fets presumptament per les empreses privades per finançar-ne la creació.

Notícies relacionades

Per la seva banda, fonts de la defensa de la dona de Pedro Sánchez van assegurar que l’interrogatori al docent va versar sobre si per dirigir una càtedra universitària es necessita una llicenciatura, ja que les acusacions defensen que Begoña Gómez no disposa d’aquesta capacitació. Així mateix, Goyache va explicar, segons les mateixes fonts citades, que la dona de Sánchez porta col·laborant amb la universitat des del 2012, molts anys abans que el seu marit fos elegit president del Govern. "Si jo li truco perquè vingui a casa, segurament no ve, però després tot és net i tot és normal", assegurat en to burlesc a les portes del jutjat l’advocat Aitor Guisasola, que exerceix en nom del Moviment per la Regeneració Democràtica d’Espanya.

L’interrogatori a Goyache va tenir lloc malgrat l’oposició de la defensa de Gómez, que exerceix qui va ser ministre de l’Interior, Antonio Camacho. Igual com va assenyalar en el cas de la dona del president, va al·legar indefensió assenyalant que no podia exercir-se la defensa al no haver-li sigut notificada la querella d’Hazte Oír que fa menció a diverses consideracions que estan relacionades amb la relació de la seva patrocinada amb la universitat.