Illa acusa Junts de pretendre la repetició electoral

Sara Jaurrieta, elegida primera secretària de la federació del PSC de Barcelona

Illa acusa Junts de pretendre la repetició electoral
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, es va mostrar amb "ganes" de governar Catalunya amb ERC i Comuns per a, entre d’altres, resoldre el problema de l’habitatge. Durant la clausura del XIV Congrés del PSC de Barcelona, Illa va acusar Junts de buscar la repetició electoral: "No els agrada el resultat i volen repetir el partit fins que els vagi bé", va dir. En aquest mateix congrés, la federació del PSC de Barcelona va elegir la diputada Sara Jaurrieta com a primera secretària del partit a la capital catalana en substitució de Ferran Pedret, en una direcció la presidència de la qual continuarà recaient en l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

Per la seva banda, Illa va assegurar que eliminar els pisos turístics i aprovar l’amnistia són exemples de "fer política". Amb la mirada posada a França, va cridar a aturar l’extrema dreta. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, també va parlar de les eleccions franceses, i va reivindicar el Pla de Barris com a "antídot" contra la ultradreta i els populismes: "¡No passaran!", va exclamar.

"Moltes ganes"

Durant la seva intervenció en la clausura del congrés dels socialistes de Barcelona, Illa va insistir que la ciutadania va apostar, en les eleccions catalanes, per un govern d’esquerres: "Han dit clarament que volen un govern de PSC, ERC i Comuns", va remarcar el líder socialista.

Illa també va afirmar que té "moltes ganes" d’estendre les polítiques per resoldre el problema de l’habitatge més enllà de Barcelona, i fer-ho per tot Catalunya. A més, Illa va afegir que, a partir del resultat del 12 de maig, el PSC ha "de liderar" el Govern, però no sol, sinó amb republicans i comuns, a partir de "generositat i humilitat", i de buscar "punts en comú".

El primer secretari socialista també va criticar Junts (sense esmentar-los) per buscar la repetició electoral: "N’hi ha uns que no els agraden els resultats i volen repetir el partit fins que els vagi bé. Això no és del que va la democràcia", va manifestar, en un discurs en què ha tornat a barrejar el català i el castellà, tal com també va fer Collboni.

Notícies relacionades

Tant Illa com l’alcalde de Barcelona van fer referència a les eleccions franceses i al clamor per aturar l’extrema dreta i els populismes.

Collboni va reivindicar les "polítiques transformadores" com la "millor vacuna" contra els extremismes, els populismes i l’extrema dreta. I va destacar el seu Pla de Barris com el "millor antídot" contra l’ultradreta. L’endemà de les manifestacions, també a Barcelona, contra la massificació del turisme, Collboni va dir que eliminar els pisos turístics és "una manera de combatre" l’extremisme.