Illa insisteix que l’única opció possible és un nou tripartit

El candidat del PSC considera que el resultat del 12M és "nítid i clar" i passa per una majoria amb ERC i els Comuns

Salvador Illa, durante su intevención.

Salvador Illa, durante su intevención. / MARTA VIDAL / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general del PSC, Salvador Illa, va recordar a Junts que el resultat del 12M és "nítid i clar": "Els ciutadans volen un govern de progrés, amb totes les lletres, un govern del PSC, ERC i Comuns", va afirmar durant la clausura del vuitè congrés del PSC-Barcelonès Nord, a Santa Coloma de Gramenet.

El socialista va acusar el partit de Junts de pretendre "jugar el partit fins a guanyar-lo" i rebutja una repetició electoral: "Només la volen perquè no els agrada el resultat".

"És una falta de respecte als ciutadans, que ja s’han pronunciat i han dit el que volen", va insistir. Illa va reiterar que el resultat va ser "rotund" i va assegurar que no hi ha cap altra fórmula possible. "No fa falta saber àlgebra ni derivades, sumant i restant es veu que l’única opció viable és un govern d’esquerres i progressista", va remarcar.

Notícies relacionades

També va admetre que el PSC ha entès el missatge dels electors: "Ens han dit que sols no podem fer-ho i ens han donat un missatge que entenem: us donem suport ampli, però us heu d’entendre amb les altres formacions d’esquerres. I això estem fent amb humilitat".

Sobre les negociacions, que han de concloure abans del 26 d’agost per evitar una repetició electoral, el socialista va donar poques novetats i va afirmar que s’estan portant a terme "amb discreció". "En certs moments ha d’existir l’autocontenció per permetre treball i que les coses surtin bé", va assenyalar.