Koldo va avalar un soci d’Aldama en un negoci

L’assessor d’Ábalos va enviar un ‘e-mail’ a un viceministre de l’Executiu de Santo Domingo

Koldo va avalar un soci d’Aldama en un negoci

JOSÉ LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Cristina Gallardo

Koldo García Izaguirre va enviar el 21 d’octubre del 2020 un correu electrònic al viceministre de Turisme de l’Executiu de Santo Domingo, Carlos Peguero, en el qual recomanava a un soci del comissionista de la trama, Víctor de Aldama, en el negoci de les mascaretes: "Gaudeix de tota confiança per part de les autoritats espanyoles d’aquest ministeri", indica una carta adjunta, firmada pel llavors assessor de José Luis Ábalos en el Ministeri de Transports, que especifica que Bernardo Castillo Pérez, "a data de la firma d’aquest document, està treballant a la República Dominicana com a representant d’empresa privada d’Espanya".

Únicament uns mesos després, el 17 de febrer del 2021, la pàgina web oficial de la Presidència de la República Dominicana informava que l’empresari avalat per Koldo García Izaguirre havia acompanyat el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Zurab Pololikashvili, en la reunió que aquest havia mantingut amb el president d’aquest país caribeny, Luis Abinader.

Un mes després, l’11 de juny del 2021, Pololikashvili tornava a la República Dominicana amb motiu de la cimera de ministres de Turisme de les Amèriques. Com a representant a Espanya del Grup de Professionals que Representa els Estrangers a la República Dominicana i els Dominicans Residents a l’Exterior (Gruprex), l’empresari recomanat per Koldo va assegurar que l’esdeveniment es podia celebrar gràcies que ell havia portat al país caribeny el secretari general de l’Organització Mundial del Turisme (OMT).

Filial de Globalia

Notícies relacionades

L’OMT va avalar la creació de la filial de Globalia, denominada Wakalua, que va comptar amb la participació de l’empresari Juan Carlos Barrabés, recomanat en les dues cartes per Begoña Gómez, la dona de Pedro Sánchez. Wakalua va arribar a firmar un contracte amb l’Africa Center de l’Instituto de Empresa (IE), que dirigia la dona del president per al patrocini d’unes conferències i la concessió de beques.

Globalia va organitzar un vol a Geòrgia amb Begoña Gómez, segons els correus electrònics. Aquest missatge afirma que la dona Sánchez havia de viatjar amb el conseller delegat de Globalia, Javier Hidalgo; el llavors ministre de Foment, José Luis Ábalos; el seu assessor, Koldo García Izaguirre, i el comissionista Víctor de Aldama. Però la pandèmia va frustrar el viatge. I el 20 maig del 2021 el soci d’Aldama va aconseguir que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, es fes una foto amb ell amb motiu del Fitur de Madrid. També va participar-hi el viceministre de Turisme de l’Executiu de Santo Domingo, Carlos Peguero.