Puigdemont rep una delegació sobiranistaa Waterloo

Puigdemont rep una delegació sobiranistaa Waterloo
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Representants de Junts, d’ERC, de la CUP i d’entitats sobiranistes com l’ANC i Òmnium Cultural es van reunir ahir a Waterloo (Bèlgica) amb l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per analitzar les traves judicials a l’aplicació de la llei d’amnistia.

La trobada va tenir lloc dies després que el Tribunal Suprem declarés no amnistiat el delicte de malversació de cabals públics en la causa del procés, que afecta Carles Puigdemont, Toni Comín i Lluís Puig –imputats–, i Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa –condemnats el 2019.

L’ANC ha convocat per a dissabte vinent una manifestació per denunciar el "cop d’Estat" que considera que cometen aquells jutges que no apliquen la llei tal com la va concebre el legislatiu, una mobilització que es va abordar en la cita d’ahir.

Mentrestant, la fiscalia ha recorregut la negativa del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena d’aplicar l’amnistia a l’expresident català Carles Puigdemont perquè considera que no hi va haver ànim d’enriquir-se personalment ni mal als interessos financers de la UE, que són les excepcions que marca la llei per no perdonar la malversació.

El retorn

Notícies relacionades

En la reunió d’ahir a Waterloo també es va abordar el retorn a Catalunya de polítics com Puigdemont, que va prometre tornar quan se celebrés un debat d’investidura al Parlament.

Segons va informar TV3, en aquesta reunió van participar el secretari general de Junts, Jordi Turull; la vicesecretària de Lluita Antirepressiva d’ERC, Marta Vilaret; el secretari segon de la Mesa del Parlament i secretari general adjunt d’estratègia dels republicans, Juli Fernàndez; l’exdiputat de la CUP Carles Riera, i el president de l’ANC, Lluís Llach, entre altres dirigents nacionalistes.