El TSJC rebutja amnistiar Mas pel 9N perquè ja ha complert la condemna

El TSJC rebutja amnistiar Mas pel 9N perquè ja ha complert la condemna

EUROPA PRESS/POOL - Archivo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) rebutja amnistiar l’expresident de la Generalitat Artur Mas, l’exvicepresidenta Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau, inhabilitats per delicte de desobediència per la consulta sobre la independència de Catalunya, el 9 de novembre del 2014.

La resolució, a què ha pogut tenir accés Europa Press, especifica que "l’extinció de la responsabilitat penal per compliment de les penes imposades representa un obstacle insuperable per fer aplicació dels efectes de l’amnistia, ja que al temps en què va ser publicada i va assolir vigència [...] ja no existien antecedents penals pendents de cancel·lació, perquè havien quedat cancel·lats anteriorment".

Els tres alts càrrecs per als quals el ministeri públic sol·licitava l’amnistia ja havien complert la condemna, que, després dels recursos de cassació presentats, el Tribunal Suprem va rebaixar per a Mas a 13 mesos d’inhabilitació, per a Ortega a 9 mesos i per a Rigau a 6.

Per la consulta sobiranista del 9N del 2014, el TSJC va condemnar Mas per desobediència a dos anys d’inhabilitació, tot i que el Tribunal Suprem la va rebaixar a 13 mesos.

Notícies relacionades

Wagensberg

D’altra banda, el diputat d’ERC al Parlament Ruben Wagensberg té previst tornar a Catalunya juntament amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i ho farà "dissabte o abans de dissabte". "Ho hem de tancar bé ja al llarg del dia. Hem de veure com ho fem", va explicar en una entrevista a RAC1. La tornada de Wagensberg es materialitzarà després que el Tribunal Suprem hagi arxivat la causa de Tsunami Democràtic contra ell i contra l’expresident Carles Puigdemont, una vegada que l’Audiència Nacional també ho fes per les acusacions de terrorisme contra Marta Rovira i una desena de persones més.