L’únic conseller extremeny de Vox es rebel·la i es queda al Govern

Ignacio Higuero es dona de baixa del partit mentre el seu líder preveu tornar al "discurs autèntic" per condicionar els populars

L’únic conseller extremeny de Vox es rebel·la i es queda al Govern

Eduardo Parra

1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +
Paloma Esteban

Va assegurar que acataria "amb lleialtat" la decisió del seu partit, però finalment no ha sigut així. Ignacio Higuero, únic conseller de Vox a Extremadura, abandonarà el partit i seguirà al capdavant de la Conselleria de Gestió Forestal i Món Rural de la Junta. "Entenc el gir (de Vox), però no el comparteixo i no el puc defensar. Jo soc una persona honrada", va dir ahir en una roda de premsa juntament amb la presidenta de l’Executiu extremeny, María Guardiola. Tots dos van comparèixer davant els mitjans després que el líder nacional de Vox, Santiago Abascal, trenqués els cinc pactes de govern autonòmics que va rubricar amb el PP a causa de la crisi pel repartiment dels menors migrants.

Higuero va lamentar que la seva formació "hagi canviat les regles del joc a meitat de partit", una cosa que no li sembla "ni lleial ni honrada". "És una decisió meva, personal. Soc una persona honrada, vaig de cara", va explicar després de reconèixer que amb prou feines hi havia hagut comunicació aquests dies des de Vox Extremadura amb Madrid. "No he vist lleialtat cap als extremenys", va afegir.

Notícies relacionades

Per la seva banda, Abascal va tornar a defensar la seva ruptura amb el PP. "A Vox prenem les decisions per principis i no per butaques. Els nostres votants estan satisfets que siguem un partit que pren decisions fermes", va reiterar en una entrevista a Telecinco.

De cara al futur, el líder ultra va parlar d’"oposició contundent i lleial" i va deixar clar que estar fora dels governs regionals els permet recuperar "el discurs autèntic" i fer "plantejaments totals" que havien hagut d’aparcar per estar als executius. "Un govern ha de transigir amb moltes coses", va afirmar, i va reconèixer que "potser havien cedit massa" durant aquests mesos.