El cas Koldo

Ábalos apunta a un "possible" espionatge sense aval judicial per la policia

Ábalos apunta a un "possible" espionatge sense aval judicial per la policia

Manuel Bruque /Efe

1
Es llegeix en minuts

L’exministre de Foment José Luis Ábalos va dirigir ahir una sèrie de preguntes al Govern central sobre el que considera "un possible rastreig sense aval judicial" per part de la policia i sense tenir en compte la seva condició d’aforat. Concretament, el diputat expulsat del grup socialista per la seva responsabilitat política en el cas Koldo addueix "revelació de secrets" pels correus filtrats de la presumpta trama investigada. Al document dirigit al Govern per a la seva resposta apunta a l’augment de publicacions de "dades i detalls" del seu "àmbit personal" arran de la "remissió" per part de la Guàrdia Civil de documents que formen part d’"una instrucció judicial que no és pública" i que no hi estarien relacionats.

Ábalos pregunta al Govern si té coneixement de l’existència d’algun tipus d’investigació a la seva persona a o familiars des de gener del 2020 fins ara o de consultes a les bases de dades a què poden accedir les forces i cossos de seguretat sobre les seves dades personals, desplaçaments, control d’hostaleria, Registre de la Propietat, cadastre o DGT. En aquest cas, demana una auditoria de totes les dades consultades i la identificació dels autors.

Notícies relacionades

En referència directa al cas Delorme, l’exministre qüestiona que la Guàrdia Civil hagi remès "36 hores abans que la Fiscalia Europea reclamés la competència del cas, la correspondència confiscada a Koldo García", que afecta altres persones que no estan sent investigades. "En el meu cas són documents relatius a la meva activitat política i la meva vida privada sense tenir relació per a la investigació del cas", segons defensa. La seva difusió, segons acaba, "estan servint en una campanya d’assetjament mediàtic sobre la meva persona".

L’ara diputat del Grup Mixt va aprofitar la vigília de la presentació del pla de regeneració democràtica del Govern central per pressionar.