EL PARLAMENT

Aposta per un repartiment de senadors que inclogui el PP

Pleno de constitución del Parlament de Catalunya tras elecciones del 12-M

Pleno de constitución del Parlament de Catalunya tras elecciones del 12-M / ZOWY VOETEN

1
Es llegeix en minuts
Gisela Boada
Gisela Boada

Redactora

ver +

El Parlament utilitzarà la fórmula D’Hondt per assignar el nombre de senadors autonòmics que tindrà cada partit, segons van assenyalar fonts parlamentàries. Amb aquest càlcul, el PSC i Junts tenen tres senadors; ERC i el PP en tenen un, i Vox cap. La decisió sobre l’aplicació d’aquest mètode va ser proposada pel PSC i el PP amb el vistiplau de Junts, ERC i els Comuns –les tres formacions només es van mostrar en contra que s’apliqués l’habitual fórmula de Restes Majors perquè donava un senador a Vox–, i amb l’aval també del partit d’Ignacio Garriga, que, malgrat que la seva prioritat era donar suport al càlcul que els donava un representant, es va mostrar favorable a l’aplicació de la llei D’Hondt.

Notícies relacionades

La CUP no es va posicionar i va traslladar que només ho faria en cas que el seu posicionament evités l’aplicació del mètode d’assignació que permetia l’entrada de la ultradreta de Vox.

Després que el Senat rebutgés la petició d’un novè senador per a Catalunya –com va avançar EL PERIÓDICO–, la Mesa i la Junta de Portaveus havien d’acordar ahir com es repartien els vuit seients del Senat.

Temes:

Senat Parlament