Feijóo veu en la proposta de Sánchez una excusa per protegir la seva dona

"La principal notícia falsa d’Espanya és vostè, i per això es fica amb els mitjans", diu el líder del PP al cap de l’Executiu des de la tribuna del Congrés

Abascal acusa el president de tenir un «discurs totalitari» i exercir la «persecució ideològica»

Feijóo veu en la proposta de Sánchez una excusa per protegir la seva dona
3
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

"La principal notícia falsa d’Espanya és vostè, i per això la pren amb els mitjans", va dir Alberto Núñez Feijóo a Pedro Sánchez ahir des de la tribuna del Congrés. El líder del PP va assegurar que el president del Govern ha elaborat el seu pla "per protegir i enfortir la democràcia" només com una estratègia per no donar explicacions pels "presumptes delictes de corrupció" que afecten la seva dona, Begoña Gómez, i el seu germà, i li va reclamar la seva dimissió.

De fet, Sánchez se’n va anar ahir de la Carrera de San Jerónimo sense dir ni una paraula de les reunions amb un empresari que està contrastat que la seva dona va mantenir al palau de la Moncloa, que és alhora seu del Govern i residència familiar del president. "Sentir-lo a vostè donar lliçons de regeneració seria com sentir el senyor [Arnaldo] Otegi [EH Bildu] donar lliçons de drets humans", va afirmar Feijóo. "Redacti la tercera carta, la definitiva, vagi-se’n, i deixi en pau la democràcia espanyola", va reclamar cap al final del debat amb referència a les dues missives "a la ciutadania" que Sánchez va escriure aquests mesos enrere en què comentava la investigació judicial a la seva dona.

A la tribuna del Congrés, el cap de l’oposició va dir que no sap si el cas de Gómez rebrà cap retret penal o no, però té clar que no "és ètic ni estètic que a la Moncloa es firmin cartes de recomanació", amb referència a les que va subscriure Gómez per a un empresari que va obtenir dos contractes públics. "Vostè ho sabia i ho va tapar. Ho va tapar quan es va retirar cinc dies a meditar ocultant que la seva dona ja havia designat advocat i procuradora. Ho va tapar quan se li va preguntar si coneixia les cartes", va emfatitzar. "Deixi d’amenaçar amb la censura i contesti a cada un dels dubtes que té al seu voltant [...] Ve a donar lliçons de comportaments a tots els espanyols. ¿Vostè què es creu? És vostè qui ha de retre comptes als espanyols", va assegurar després de dir que la Moncloa s’ha convertit en "seu de negoci" de Gómez en què el "finançador" és el Govern.

Per al cap dels populars, les notícies falses que Sánchez assegura que s’han creat per danyar la seva dona i a ell de retruc es poden denunciar davant els tribunals amb les lleis actuals i no és necessari fer cap canvi legal ni votació al Congrés com el que proposa el Govern. "Si una notícia és falsa, ara hi ha una llei que l’empara, en concret el dret de rectificació aprovat en els anys 80. Però per a això necessita que l’acompanyi la veritat i a vostè l’acompanya la mentida", va afirmar Feijóo, que considera que el cap de l’Executiu vol imposar "una pseudodemocràcia". Fonts de la direcció no van voler comentar el pla global de mesures que va presentar el líder socialista tot i que admeten que tot el que s’inclou en el reglament europeu s’haurà d’aplicar.

Estabilitat

Notícies relacionades

Feijóo va acabar la seva intervenció inicial amb un missatge "il·lusionant" i va afirmar que la "regeneració democràtica" arribarà amb el PP quan hi hagi un canvi de Govern, una cosa que, tret d’avanç electoral, els conservadors no podran intentar fins a d’aquí tres anys. Sánchez va dir en diverses ocasions ahir que el seu Govern "esgotarà la legislatura" i es va burlar de la suposada "estabilitat" que ven sempre el PP al recordar-li que "es van trencar" els governs de coalició amb Ciutadans fa tres anys i ara s’han trencat els que mantenia amb Vox en cinc autonomies.

Per la seva banda, el líder de Vox, Santiago Abascal, va acusar el president del Govern de tenir "un discurs totalitari" i promoure "la persecució ideològica" amb el seu paquet de qualitat democràtica. Li va retreure també que triés el mateix ple per anunciar nous fons europeus de 100 milions d’euros per recolzar la digitalització dels mitjans de comunicació: "El tirà vol ser el que reparteixi els diners. I en el fons busca tancar els mitjans digitals que parlen de la seva senyora".

Temes:

Govern Vox