Presumptes irregularitats

Els suposats contractes a dit en Igualtat enfronten el Govern

Sumar exigeix la destitució "immediata" d’Isabel García al capdavant de l’Institut de les Dones després de ser ratificada en el càrrec

Els suposats contractes a dit en Igualtat enfronten el Govern
2
Es llegeix en minuts
María G. San Narciso

La permanència d’Isabel García com a directora de l’Institut de les Dones ha obert un enfrontament entre els socis del Govern –el PSOE i Sumar– després de conèixer-se que una empresa familiar gestiona Punts Lila en municipis governats pels socialistes. Igualtat va decidir ratificar-la en el càrrec mentre la formació de Yolanda Díaz va exigir la seva destitució "immediata".

La ministra d’Igualtat, Ana Redondo, va ratificar ahir Isabel García, després de publicar-se que ella i la seva parella presumptament van obtenir contractes de municipis del PSOE per gestionar els Punts Lila, en els quals es dona informació i atenció a les víctimes de les agressions sexuals. "M’ha traslladat que quan va assumir el càrrec ho va fer complint rigorosament la llei d’incompatibilitats", va assegurar davant els mitjans.

Ana Redondo havia anunciat dimecres que demanaria a García explicacions sobre els suposats contractes "a dit" que presumptament va obtenir junt amb la seva dona. "Li vaig exigir que donés totes les explicacions necessàries i que hi hagués transparència davant aquesta publicació", va assegurar. I, en aquest sentit, va defensar, ja ho està fent.

Així mateix, es va mostrar a favor de la proposta de Sumar, que va demanar la seva compareixença en la Comissió d’Igualtat del Congrés. "Soc partidària de les regles de la democràcia, de la transparència i de la llum i taquígrafs. També crec que cal confiar en les persones i donar-los el temps que mereixen perquè puguin explicar-se. I això és el que farem", va afegir.

Oposició al seu nomenament

Notícies relacionades

No obstant, la formació de Yolanda Díaz recorda que ja es va oposar al seu nomenament, "al considerar-lo un error pels seus posicionaments contraris als drets humans i per la seva patent transfòbia". La directora de l’Institut de les Dones "mai hauria hagut de ser nomenada. La transfòbia és injustificable; utilitzar una institució transcendental en la lluita contra les discriminacions per a l’enriquiment personal, també". "Ha de ser cessada immediatament", exigeix el soci de Govern en un comunicat publicat a X.

Així, fonts de Sumar aposten per un feminisme "obert, inclusiu i divers, que defensi i ampliï els drets i llibertats de les persones LGTBIQ+". "No entrem en les lògiques del feminisme privilegiat que exclou altres realitats que no miren cap als sostres de vidre", recalquen. La que va ser ministra d’Igualtat en l’anterior legislatura, Irene Montero, també va carregar de nou contra el seu nomenament.