Suspensió cautelar

El TC anul·la part de les lleis trans i LGTBI d’Ayuso

El tribunal admet el recurs del Govern, que va al·legar vulneració de la Constitució

El TC anul·la part de les lleis trans i LGTBI d’Ayuso
1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El ple del Tribunal Constitucional va suspendre els articles de les lleis LGTBI i trans de la Comunitat de Madrid recorreguts pel Govern de Pedro Sánchez, al sol·licitar l’Executiu aquesta mesura cautelar en el seu recurs contra les lleis aprovades a final del 2023 per Isabel Díaz Ayuso. Les impugnacions, admeses a tràmit ara, es dirigeixen contra diversos apartats de les normes madrilenyes que van modificar la d’identitat i expressió de gènere i igualtat social i no discriminació i la de protecció integral contra la LGTBI-fòbia i la discriminació per raó d’orientació i identitat sexual.

Com que el Govern de Sánchez va invocar en el seu recurs l’article 161.2 de la Constitució, el ple va suspendre ahir la vigència i aplicació dels preceptes impugnats d’aquestes normes, des del 26 de juny, que és quan es va interposar el recurs, per a les parts del procés, i des de la seva publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat per a la resta. La suspensió es realitza per un període de cinc mesos, però poden ser prorrogables fins a la resolució per l’òrgan de garanties dels recursos.

Dues impugnacions

Notícies relacionades

En la seva primera impugnació, l’Executiu al·lega la vulneració de la Constitució i de competències estatals pels apartats 11, 12, 15, 17 i 22 bis de l’article únic de la llei 17/2023, de 27 de desembre, per la qual es modifica la llei del 2016.

La segona es dirigeix contra l’apartat catorze de l’article únic de la llei madrilenya a l’entendre que podria ser contrari a les competències exclusives de l’Estat sobre legislació processal i sobre procediment administratiu comú.

Temes:

Madrid