El jutge imputa Barrabés després d’admetre una reunió amb Sánchez

Peinado cita l’empresari a declarar per videoconferència el pròxim 29 de juliol i crida a declarar quatre testimonis

El jutge imputa Barrabés després d’admetre una reunió amb Sánchez

EP

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

El jutge que investiga Begoña Gómez, dona del president del Govern, per presumptes delictes de tràfic d’influències i corrupció en els negocis ha canviat la condició de l’empresari Juan Carlos Barrabés de testimoni a investigat després que aquest admetés que es va reunir a la Moncloa amb Sánchez i la seva dona. L’ha citat a declarar per videoconferència el pròxim 29 de juliol, segons informen fonts jurídiques a aquesta redacció.

Així mateix, prossegueixen les esmentades fonts, el magistrat ha cridat a declarar, en aquest cas en qualitat de testimonis, el monitor d’esquí de la parella, Jordán de Urríes, que els hauria presentat l’empresari Juan Carlos Barrabés; el directiu del grup Barrabés Luis Miguel Ciprés; Leticia Lauffer, exdirectora de l’empresa Wakalua, integrada a Globalia i que es va comprometre a finançar l’Africa Center de Begoña Gómez amb 40.000 euros, però que al final va desemborsar només 1.700; i el marquès Diego del Alcázar Silvela, president de l’Institut d’Empresa, que va crear l’Africa Center que va dirigir Begoña Gómez.

Notícies relacionades

En l’escrit en què les acusacions populars demanaven la imputació de Barrabés, que va ser presentat dilluns, aquestes al·legaven que la "falta" de "concreció" per part de Barrabés en la declaració i les "contínues respostes evasives" justificaven que sol·licitessin "el canvi de situació processal de testimoni a investigat".

Les acusacions populars –sota la direcció lletrada de Vox– van defensar que aquest canvi permetria a Barrabés "exercir plenament el seu dret de defensa". Van assegurar que de les declaracions deixades fins ara per l’empresari "s’extreu" que l’activitat "professional i empresarial" de Gómez que s’investiga en la causa va tenir una "especial vinculació i transcendència" amb l’empresari, segons informa Europa Press.

Temes:

Govern Esquí Vox