El Consell de la República vol controlar les seves finances

L’organització creada per Puigdemont aspira a enfortir la seva estructura per poder ampliar la base de socis registrats

L’expresident veu «imprescindible» que l’entitat sobiranista l’acompanyi en la tornada a Catalunya

El Consell de la República vol controlar les seves finances
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell de la República Catalana vol enfortir la seva estructura per poder portar a terme més accions i ampliar la seva base de socis registrats, mentre ha creat una comissió per controlar les finances de l’organització. L’entitat fundada per l’expresident Carles Puigdemont, juntament amb l’eurodiputat electe Antoni Comín, va celebrar ahir la seva segona assemblea a Elna, al sud de França, una trobada que va ser a porta tancada.

Els membres que van participar en l’assemblea van votar per aclamació a les cinc persones que es van presentar per a les places de la comissió mixta, de seguiment, valoració i control dels comptes i finances, segons un comunicat del Consell de la República. Tot això després de les acusacions internes a Antoni Comín per presumptes irregularitats, arran d’informacions que apunten a unes despeses que va carregar en els comptes d’aquesta organització i que podrien ser personals.

Millor activisme

Notícies relacionades

Com a vicepresident del Consell de la República, Comín va intervenir per detallar els objectius generals de l’estratègia política de l’organització. Entre aquests objectius destaca enfortir l’estructura territorial del Consell per fer "més i millor activisme", ampliar la base de registrats –nom amb què es coneix els socis de l’entitat– i continuar treballant per la unitat estratègica de l’independentisme.

El ple va acabar amb un discurs de l’expresident català Puigdemont, també a porta tancada, i que, segons el comunicat del Consell, va versar sobre el seu possible retorn a Espanya i una possible detenció, a l’espera que celebri un debat d’investidura en les pròximes setmanes. En concret, va apuntar que l’acompanyament del Consell de la República, que ell mateix encapçala, és "imprescindible" en la seva tornada a Catalunya. L’exmandatari va afirmar que, passi el que passi, "l’objectiu de la institució republicana no canviarà" i va recalcar quin ha de ser el paper dels consells locals.